Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Toyota en Corvette geven de toon aan op testdag

Le Mans 24: Toyota en Corvette geven de toon aan op testdag

Afgelopen zondag werd in Le Mans getest en dat in het vooruitzicht van de 87ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Stoffel Vandoorne vloog tegen meer dan 350 km/u over de Hunaudières en Toyota was de referentie. Voor het overige zijn dit soort testdagen meestal geen echte waardemeter voor de race zelf, want de angst voor de BoP zit er diep in bij de teams.

SMP kondigde via twitter trots aan dat zij voor het eerst sinds lang de grens van de 350 km/u hebben doorbroken, maar of dat voldoende is om Toyota het vuur aan de schenen te leggen, is maar de vraag. De #8 Toyota TS050 was de snelste over één ronde in 3’19”440, voor de teamgenoten in de #7 en op bijna twee seconden de eerste private LMP1, de Rebellion van onder meer André Lotterer. Stoffel Vandoorne staat dan weer naast de Zwitserse LMP1 op de vierde plek.

In LMP2 was de Jackie Chan DC Racing Oreca 07 #38 het snelst in een tijd van 3’28”504, stevig onder de 3’30” dus. In LMGTE Pro klokte de Corvette C7R #63 als snelste af, in 3’54”001, terwijl in LMGTE Am de Ferrari 488 van WeatherTech Racing een ronde van 3’56”862 neerzette. Maxime Martin (Aston) en Laurens Vanthoor (Porsche) hadden het beide over een goede testdag, zonder meer. Opvallend, ieder team bleef onder de vier minuten en de meeste teams legden behoorlijk wat ronden af. Zware incidenten waren er overigens niet.

Resultaat