Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: bisnummer voor PK Carsport, voor Deldiche en Qvick!

Belcar Zolder: bisnummer voor PK Carsport, voor Deldiche en Qvick!

De zege in de derde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2019 was voor de leiders in het kampioenschap, Gilles Magnus, Jeffrey van Hooydonk en Hans Thiers in hun PK Carsport Norma M20 FC. Zij haalden het na een leuke wedstrijd in eindfase voor de Deldiche Racing Norma M20 FC van Boonen-Piessens-Dejonghe en de winnaar in de GT-klasse, de Ford Mustang van Qvick Motors. De beste toerwagen was de BMW M235i van het duo Stevens-Vandervelde.

Waarom is onduidelijk, maar de wedstrijdleiding in Zolder opteerde bij elk minimaal incident voor een safety-car en legde zo ongewild de race in een beslissende plooi. De beide Deldiche Norma M20 FC hadden de beide pitstops al afgewerkt, waar dat bij PK Carsport nog niet het geval was. Een late safety car voor een gespinde prototype maakte dat Van Hooydonk de pitlane indook en het tijdsverlies van de laatste stop zo kon beperken. Gilles Magnus deed de rest en won opnieuw, na de verregende wedstrijd tijdens het DTM-weekend. In de slotfase gaf de motor van de Norma van De Cock-Verbergt-Joosen er nog de brui aan en zo verloor het team van Deldiche Racing een quasi zekere derde plek.

Nog vermelden dat de pechvogels van de dag misschien wel Christoff Corten en Bert Longin waren, die aan een schitterende wedstrijd bezig waren, maar na een tik van Hans Thiers schade aan de achtervleugel opliepen, terugvielen en nog naar een achtste stek reden.

Klassenstrijd

In GT was de zege dus voor Van Rompuy-Rasse-Qvick (Mustang), met een bijzonder mooie derde plaats als kers op de taart. Zij haalden het voor drie Lamborghini Super Trofeo, met Derdaele-Saelens, De Breucker-Hoogaars en Sluys-Herber, netjes op de plaatsen 6, 7 en 8. Bouvy en Coens wonnen de klasse voor de Porsche, met daar een mooie derde plek voor de eerste Cayman Cup van Redant-Redant-Redant. In GT4 was er een logische dubbel voor de VEIDEC by Getspeed Mercedes AMG-GT4, terwijl in klasse 5 en 6 de zege voor BMW waren met het duo Stevens-Vandervelde en Werck-Werckx. Goed nieuws is wel dat tijdens de 24 Uur van Zolder, de Cayman naar de klasse GT4 verhuist.

Midden juli trekt het Belcar Endurance Championship naar Spa-Francorchamps voor de derde race van het seizoen.