Home > #Hoofdnieuws > Zolder Superprix: Belcar in goede vorm!

Zolder Superprix: Belcar in goede vorm!

Komend weekend vindt in Zolder een pittige meeting met het beste van de Lage Landen plaats. Op het menu staan sprintraces met Ford Fiesta en Mazda MX-5, semi uithouding van de Supercar Challenge en uiteraard de tweede Belcar-race van het seizoen. En net als tijdens het DTM-weekend is de deelnemerslijst van het nationale uithoudingskampioenschap stevig.

Maar laten we met de buitenlandse gasten beginnen. De Supercar Challenge doet het zowel met de prototypes en GT’s, als met de toerwagens. De Nederlandse serie van Dick Van Elk heeft het echter niet makkelijk om stand te houden. Waar de toerwagens nog met 22 naar Limburg afzakken, zijn de proto’s en GT’s met amper 13. Wezijn ver verwijderd van de enorme startvelden van enkele jaren geleden. Gelukkig zien we bij die starters enkele gasten uit eigen land, met onder meer de beide Deldiche Racing Norma, voor Boonen-Piessens en de Cock-Joosen en een M20FC van Norma Benelux voor Bouillon-van Oppens. Bij de reguliere deelnemers zien we verder Ward Sluys (JR BMW), Jos Jansen (Porsche) en John De Wilde (Porsche).

In de merkencompetities mogen we ons aan een meer gevuld veld verwachten, al racen de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup voor de gelegenheid wel niet samen, waar dat verder dit seizoen wel het geval zal zijn. We mogen ons voor de beide competities van Ford en de Mazda MX-5 Cup verwachten aan startvelden tussen de 15 en 25 wagens, maar voorlopig is er nog geen definitieve lijst voor komend weekend.

Kers op de taart

Last but not least is er het Belcar Endurance Championship. En dat kampioenschap heeft qua deelnemers de wind in de zeilen. In Belcar 1 haken zoals verwacht enkele buitenlandse teams af, onder meer twee wagens van T2 Racing, maar we hebben toch nog steeds negen open prototypes aan de start, met Christoff Corten die Bert Longin vergezelt in de Krafft Racing Norma, daar Stienes Longin in Brands-Hatch is voor de Europese Nascar.

We missen ook enkele Porsche 991 in Belcar 2 (negen auto’s), waar we tevens vijf Porsche Cayman Club Sport zien. In Belcar 3 zien we vier exoten versus evenveel Lamborghini Super Trofeo, terwijl Belcar 4 het zwakke broertje is met… drie auto’s. Belcar 5 en 6 doen het respectievelijk met zeven en zes wagens. 42 wagens melden zich vrijdag voor de eerste chronoritten aan.

De deelnemerslijst

http://www.autosportwereld.be/2019/05/24/belcar-zolder-timing-zolder-superprix/