Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het lang weekend van Hemelvaart wordt er één met leuke autosport. In eigen land is er de goed gevulde Zolder Superprix, maar ook elders kan u genieten van mooie strijd op asfalt en onverhard.

Uiteraard is het in de eerste plaats uitkijken naar het WRC in Portugal. Thierry Neuville zal en moet er aansluiting houden bij de top van het WK-klassement. De wedstrijd start vrijdag en eindigt zondag.

In Le Mans wordt er getest, met uiteraard een rookietest voor Stoffel Vandoorne. Ook Laurens Vanthoor en Maxime Martin mogen de nodige rondjes draaien in afwachting van de ‘big one’.

Iets verder naar het zuiden in Frankrijk, is er de derde manche van de Blancpain GT Endurance, met uiteraard vaste waarden aan de start. Verder zijn er Eurocup Formula Renault, met het Belgische duo De Wilde – Cordeel. Ook de European GT4 Cup racet in Paul Ricard, met de vaste namen, waaronder enkele Belgen, die vindt u hier.

Amerikaanse autosport is er ook, met Indycar in Detroit, waar tevens een race voor DPi en GTD van het IMSA is (zonder de GTE dus!) en de Europese Nascar doet het in Brands-Hatch. De VAS Molen Classic en de VAS ORC zijn dan weer de lokale autosport voor dit weekend. Op twee wielen is er dan weer de MotoGP in Italië.