Home > #Hoofdnieuws > WRX: De Ridder en Volders in Silverstone

WRX: De Ridder en Volders in Silverstone

Morgen, zaterdag, begint in Silverstone de vierde manche van het WK Rallycross. Naast het WK voor Supercars komen ook de rijders uit RX2 weer in actie voor hun derde wedstrijd van het seizoen en dat betekent dat we naast Guillaume De Ridder in het WK met Steve Volders een tweede landgenoot aan het werk zien, maar dan in RX2.

De Ridder mag met zijn Clio van GCK Academy  zaterdag in de eerste reeks starten tegen de Fransman Hervé Knapick, de Fin Jaani Paasonen, de Brit Oliver Bennett en de Fin Joni Wiman die in Spa nog het podium wist te behalen. De Zweed Kevin Hansen, leider in het kampioenschap, ziet morgen meteen zijn broer Timmy bij zich op de grid. Daarnaast wordt het interessant of de Hyundai-rijders Wiman en Spa-winnaar Timur Timerzyanov net als in Spa het Peugeot-duo Timmy en Kevin Hansen het vuur aan de schenen kunnen leggen. En laten we ook niet vergeten dat de Audi-rijders van het Monster RX Cartel, Andreas Bakkerud en Liam Doran, in Francorchamps volop meestreden voor de winst. Guillaume De Ridder heeft dit keer al het voordeel dat hij voor de eerste maal dit jaar aan het werk is op een circuit waar hij afgelopen jaar reeds reed, toen in RX2.

In de klasse RX2 zien we in Silverstone verrassend genoeg slechts 11 rijders en daarmee is elke deelnemer reeds verzekerd van een halve finale, mits men uit de problemen blijft.. Maar dat mag de pret niet drukken voor Steve Volders.

Verder beginnen in Silverstone ook de Europese Supercar-rijders aan hun seizoen van zes wedstrijden met als één van de opvallendste namen de Zweed Robin Larsson die in 2014 nog Europees kampioen werd. Hij zal aantreden met de Audi S1 van JC Raceteknik, dezelfde Audi waar in Spa Mattias Ekström nog mee reed.

Morgenvroeg staan er eerst trainingssessies gepland alvorens vanaf de middag de reeksen worden afgewerkt.

(foto J Dingenen: De Ridder, Bennett, en Ekström in Spa)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw