Home > Circuit > Eurocup Renault Monaco: Ugo De Wilde en Amaury Cordeel op de zesde rij

Eurocup Renault Monaco: Ugo De Wilde en Amaury Cordeel op de zesde rij

Een vroege kwalificatiesessie voor de deelnemers aan de Formula Renault Eurocup, voor de gelegenheid verdeeld in twee groepen. De pole ging naar Smolyar, die naast zich Martins op de eerste rij krijgt.

De sessie verliep op een vochtige baan waarin een drogere lijn zich aftekende. Onze landgenoot Ugo De Wilde (JD Motorsport) zat ging middenin de sessie naar de besttijd en was op weg naar een gevoelige verbetering. Maar hij raakte per ongeluk de pitbegrenzerknop en zag zijn tijd verloren gaan. Het werd een zesde tij in zijn groep.

De kwalificaties zijn afgelopen en ik ben erg, erg ontgoocheld“, vertelde de jonge student vrijdagochtend.  “Op een natte piste, die wel iedere ronde droger werd, was ik meteen zeer snel. Ik toonde, ondanks mijn gebrek aan ervaring op het circuit, dat ik mee kan met de beteren en vatte continu in de top-3 post. Op drie ronden van het einde, ging ik de snelste ronde neerzetten, maar eerst was er een gele vlag voor een incident en dus moest ik het gas lossen in de allerlaatste bocht! Alles zou dus gespeeld worden in de laatste ronde, maar toen liep het pas echt fout voor me. Mijn snelheidsbegrenzer voor de pitlane ging aan en mijn ronde was uiteraard om zeep. Ik werd 6de van mijn groep en dat betekent een 11de en een 12de startplaats in de wedstrijden van zaterdag en zondag. Dat is op Monaco natuurlijk geen cadeau… Ik hoop dat ik tijdens de races uit de problemen blijf en punten kan scoren voor het kampioenschap. Helemaal naar voor rijden, is op deze omloop, waar het moeilijk inhalen is, waarschijnlijk niet mogelijk.

 

 

Onze andere Belg, Amaury Cordeel, deed het bij MP Motorsport evengoed. Hij eindigde ook zesde van zijn B-groep en staat dus in principe (behoudens bestraffingen na de sessie) op dezelfde rij als Ugo De Wilde op de startgrid. Cordeel 11de met 1:43.884 en De Wilde 12de met 1:44.062.

De pole, die ging naar de Rus Aleksander Smolyar (R-Ace), die gebruik maakte van de betere condities op de baan tijdens het halfuurtje van de B-sessie om met 1:41.335 de bijzonder scherpe tijd van Victor Martins (MP Motorsport, 1:41.860) te kloppen. Vermelden we voor de volledigheid ook nog de zevende startrij voor het Belgische M2 Competition met Maini voor Alecco Roy en Baltas op en een 20ste plaats.

(foto’s: V.Deleersnijder en W.Bouchez)