Home > #Hoofdnieuws > Formula E Berlijn: landgenoten met verschillende ambities

Formula E Berlijn: landgenoten met verschillende ambities

Vijf jaar geleden werd de eerste Formula E aan het publiek voorgesteld. Ondertussen is het kampioenschap uitgegroeid tot een vaste waarde in de autosport en dat met heel wat toprijders en een waslijst prestigieuze merken. Het seizoen 2018-2019 gaat naar zijn einde en Jerome d’Ambrosio moet dit weekend in Berlijn vol scoren om zijn kansen op de titel gaaf te houden, terwijl André Lotterer één van de absolute favorieten is. Stoffel Vandoorne probeert dan weer zijn opgang verder te zetten.

Zaterdag is Berlijn de hoofdstad van de elektrische autosport, met de BMW i Berlin E-Prix, een wedstrijd die ook al voor de vijfde maal wordt georganiseerd. Twee weken na Monaco trekken de teams van de Formula E naar de voormalige luchthaven Tempelhof Airport om er uit te maken wie echt als titelkandidaat naar de finale van het seizoen in Bern en daarna New-York gaat. Brusselaar d’Ambrosio won al in Berlijn en houdt dus goede herinneringen over aan de Duitse wedstrijd en dat vertelt hij ook: “Ik hou van de omloop in Berlijn en ik denk dat we er weer veel actie zullen zien. Het zal boeiend zijn omdat we voor het eerst op vrijdag testen en op zaterdag de kwalificatie en de race hebben. Ik wil echt weer veel punten scoren en ook vooraan zitten in de kwalificatie. Dit jaar is de Formula E erg onvoorspelbaar en dat wil zeggen dat je iedere wedstrijd eigenlijk punten moet scoren.

D’Ambrosio telt ondertussen 22 punten achterstand op de leider in het kampioenschap, Jean-Eric Vergne en 21 op een halve landgenoot: André Lotterer. Met nog 108 punten te verdienen is alles nog mogelijk. André Lotterer kijkt alvast naar de race in Berlijn uit: “We hebben met het team in Parijs en Monaco eigenlijk twee thuisraces gehad en nu gaan we richting Duitsland, waar ik voor de tweede maal race. Het is een schitterende locatie en mijn doel is om zo veel mogelijk punten te scoren om mee in de running te blijven voor het kampioenschap.

Thuisrace voor Vandoorne

Voor Stoffel Vandoorne is de situatie anders, want de West-Vlaming heeft enkel nog een mathematische kans op de titel. “Voor ons team is het een thuisrace, wat bijzonder is. Het zal zeker leuk worden en ik kijk er naar uit. Het is mijn eerste maal in Berlijn en de timing is anders, met vrije trainingen op vrijdag en kwalificatie en race op zaterdag, om 14u00. Zaterdagochtend zal je dus meteen bij de les moeten zijn. We hebben punten gescoord in de voorbije drie races, dus we willen dit verderzetten.”