Home > #Hoofdnieuws > Belcar: eerste discussies en de puntenstand

Belcar: eerste discussies en de puntenstand

Het Belcar Endurance Championship heeft zijn eerste meeting achter de rug en dat levert meteen ook een eerste tussenstand op… en de eerste discussies. In het kampioenschap leidt de PK Carsport Norma waarmee vooral Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk dit weekend geracet hebben.

De open prototypes hadden het dit weekend niet onder de markt, maar wonnen wel beide races. In de eerste race was de zege voor Bert Longin, die zaterdag alleen racete in de Krafft Racing Norma en op zondag gaf Frank Thiers na één ronde achter de safetycar het stuur over aan Jeffrey Van Hooydonk die de klus verder alleen klaarde. Net dat riep vragen op. Het Belcar Endurance Championship is zoals de naam het zegt een uithoudingskampioenschap, maar wel één… waar u niet of amper dient te racen om te scoren. In zowat alle andere series ter wereld zijn er minimum rijtijden voor de rijders en dat zou toch ook een waardige toevoeging aan het Belcar-reglement zijn. De meeste betrokkenen hadden het over goed één derde van de rijtijd als minimum, dus twintig minuten voor één uur.

Stand van zaken

Terug naar de tussenstand waar Damien Coens en Fred Bouvy (No Speed Limit Porsche) tweede zijn, op amper drie punten van de leiders en dat met de schitterend gedecoreerde Porsche 991 GT3 Cup. Zij leiden uiteraard ook in Belcar 2. Vader en zoon Longin volgen op acht eenheden van PK Carsport en het duo van WCB Racing by Leipert Motorsport, De Breucker-Hoogaars, is vierde en primus in Belcar 3. Op de vijfde plaats vinden Wim Spinoy en Kenneth Heyer in de Veidec Silver Eagle Mercedes-AMG GT4. Zij voeren ook Belcar 4 aan. Stevens Motorsport (BMW) en Garage Van de Water (BMW) leiden dan weer in Belcar 5 en Belcar 6. Yannick Hoogaars is beste Junior en Tim Joossen voert de Norma-competitie aan, waar de deelnemers wel moeten rijden om punten te scoren.

De volledige tussenstand vindt u hier.