Home > Circuit > WTCR Zandvoort: Guerrieri doet de beste zaak

WTCR Zandvoort: Guerrieri doet de beste zaak

Esteban Guerrieri haalde de zege in race 2 en ging naar de leiding van het kampioenschap. Binnen Lynk & Co lagen de zaken ingewikkelder. Björk won dan wel race 3 maar dat ging gepaard met heel wat teamorders heen en weer, aanleiding tot de nodige consternatie…

Esteban Guerrieri ging vanop pole naar de zege in race 2 op Zandvoort reverse-grid Race 2, de race met de omgekeerde startgrid. Eenvoudig werd het niet want de Honda rijder werd achterna gezeten door het duo van SLR Volkswagen: Benjamin Leuchter en Johan Kristoffersson. Hij kon echter een minieme voorsprong behouden en haalde zijn zege met 0,236 seconde voorsprong op Leuchter en 0,711 seconde op Kristoffersson. Voor onze landgenoot Frédéric Vervisch viel er weinig glorie te rapen. Hij eindigde met de Comtoyou Audi op de 21ste plaats.

In race 3 was het dan Thed Björk die zijn tweede overwinning van het weekend pakte. Dat gebeurde niet zonder de nodige controverse. Björk was goed weg maar Yann Ehrlacher, in de andere Lynk & Co, wilde hem blokkeren en de twee maakten contact. Björk bleef ondanks alles aan de leiding maar kreeg in de volgende ronde te horen dat “de posities moesten worden omgewisseld”. Björk vreesde een bestraffing te zullen krijgen in verband met het eerste contact en gaf toe. Erlacher aan de leiding dus…tot de zesde ronde. Tegen die tijd had het team uitgevist dat Björk niet zou bestraft worden en dus werd er gevraagd aan Erlacher…om weer van positie te wisselen! En zo ging Björk naar de zege, voor Erlacher en Norbert Michelisz, die nog in de laatste ronde voorbij Hyundai rijder Farfus ging. Frédéric Vervisch eindigde buiten de punten op een 16de plaats.

In het kampioenschap neemt Esteban Guerrieri (296 punten) de leiding, voor Björk (258) en Girolami (236).

(foto: fiawtcr.com)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real