Home > Circuit > DTM Zolder: Eng verlaat Zolder als kampioenschapsleider

DTM Zolder: Eng verlaat Zolder als kampioenschapsleider

Met de tweede race van het weekend werd de terugkeer van het DTM-kampioenschap naar Circuit Zolder in stijl afgesloten. Na deze tweede manche vinden we de twee racewinnaars nu ook aan kop van het klassement. De hoofdrolspelers van vandaag blikten nog snel even terug alvorens België opnieuw vaarwel te zwaaien.

Philipp Eng: “Het seizoen is voor mij uitstekend begonnen. Mijn weekend kon gisteren al niet meer stuk door die eerste overwinning en ook vandaag ging het goed. Met het oog op het kampioenschap was dit een uitstekend weekend, maar we zijn natuurlijk nog maar net begonnen. Nu wil ik vooral genieten van mijn goede prestaties.”

René Rast: “Gisteren hadden we geen geluk met onze opgave. Vandaag was onze start niet ideaal, maar ik panikeerde zeker niet. In ronde elf ging ik van der Linde voorbij omdat ik voelde dat zijn banden sneller aan het degraderen waren. Vanaf dan was ik enorm gefocust om niets meer weg te geven. Achteraf gezien was het zeker een leuke race. Ik heb ondanks mijn opgave nog altijd een goede positie in het kampioenschap, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. We moeten nu vooral het maximum uit ieder weekend blijven halen. Vandaag zijn we daar alvast in geslaagd.”

Jamie Green: “Het voelt goed om vandaag op het podium te eindigen. Dit voelt aan als een bekroning voor ons harde werk dit weekend. Het was belangrijk om hier een goede strategie uit te dokteren omdat inhalen moeilijk is op dit smalle circuit. Met onze tweestopper namen we een risico, maar we haalden er zeker het maximum uit vandaag.”

Over drie weken trekt het circus naar het Italiaanse circuit van Misano voor het derde raceweekend van dit DTM-seizoen.

De stand in het DTM-kampioenschap:

1. Philipp Eng: 59 punten

2. René Rast: 54 punten

3. Marco Wittmann: 43 punten

4. Mike Rockenfeller: 42 punten

5. Nico Müller: 41 punten

6. Robin Frijns: 31 punten

7. Jamie Green: 25 punten

8. Bruno Spengler: 24 punten

9. Loïc Duval: 22 punten

10. Sheldon van der Linde: 21 punten

You may also like
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla
DTM Zolder: René Rast haalt opnieuw de zondagrace binnen
DTM Zolder: van der Linde pakt pole voor RBM BMW
DTM Zolder: galerij van race 1