Home > Circuit > Belcar Zolder: PK Carsport neemt revanche in de regen

Belcar Zolder: PK Carsport neemt revanche in de regen

In moeilijke omstandigheden hebben Jeffrey Van Hooydonck en Frank Thiers de tweede race van het Belcar Endurance Championship gewonnen. Zij haalden het in hun PK Carsport Norma M20FC voor hun merkgenoten François Bouillon en Koen de Wit in de kleuren van McDonald’s Racing.

In natte omstandigheden en met aardig wat ronden achter de safety car ging de derde plaats enigszins verrassend naar de Porsche 991 GT3 Cup van Fred Bouvy en Damien Coens. In de top-5 eindigden verder John De Wilde (Speedlover Porsche) en vader en zoon Longin, ook in een Norma. Noteren we nog de zege in de Belcar 3 voor Derdaele/Saelens in de Belgium Racing Lamborghini, terwijl VEIDEC by Getspeed weer de dubbel pakte in Belcar 4, nu met Cool/Cool voor Heyer/Spinoy.

Het trio Baeten/Hertsens/Geelen won in een BMW E90 WTCC de Belcar 5 en de zege in Belcar 6 was voor de BMW Clubsport van Arnauts/Mertens/Francis. De volgende race van het nationale uithoudingskampioenschap vindt over twee weken opnieuw in Zolder plaats, maar dan over drie uur.