Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor en de hashtag #Bamthor

Laurens Vanthoor en de hashtag #Bamthor

In de VS is Laurens Vanthoor ‘hot’. De Limburger voert in de #912 Porsche 911 RSR, samen met Earl Bamber, de GT Le Mans (GTLM) klasse van het IMSA-kampioenschap aan. De Limburger won recent tweemaal op rij in Long Beach en Mid-Ohio. De laatste weken dook op internet ook de hashtag #Bamthor op, een teken van de goede samenwerking tussen de beide rijders.

Iemand is begonnen met een Bamthor grapje op Twitter en dat lijkt nu algemeen te worden”, aldus de meervoudige GT-kampioen die de komende weken in Europa zal racen, met deelnames aan de 24-uursraces van Le Mans en de Nürburgring. “De #Bamthor is nu populair… Wij schieten inderdaad goed op en hebben veel vertrouwen in elkaar. Dat is heel belangrijk. Ik breng evenveel tijd met hem als met mijn vrouw door, dus dat is echt een belangrijk element in de samenwerking. Misschien is het zelfs een van de beste relaties die ik ooit met een teamgenoot gehad heb. Mijn echtgenote is uit de regio van het hoofdkwartier van Porsche en nu woon ik daar met haar, waardoor ik Earl ook veel zie buiten de raceweekends. We zijn goede vrienden geworden. Net als een getrouwd koppel hebben we ook al eens een discussie, maar dat is normaal. Maar, ik kan tegen hem wel zeggen: wel dit vind ik niet leuk. En hij kan dat met mij ook, wat de samenwerking alleen maar sterker.”

Titeldromen?

Sportief gaat het het duo ook voor de wind, met een dubbele zege in IMSA GTLM en een leidersplaats in het kampioenschap. “We hebben ondertussen ervaring en zijn echt met details bezig, wat belangrijk is. Dat je dat continu met dezelfde mensen doet, helpt ook.” In Le Mans zullen de beide teamgenoten… echter tegenstanders zijn. Vanthoor doet het in de langste race van het FIA World Endurance Championship met de leiders in het WK, Kevin Estre en Michael Christensen. “De opdracht is vooral de wereldtitel veilig te stellen, ik ben de derde man aan boord. Natuurlijk willen we ook Le Mans winnen. Vlak na Le Mans is er de Nürburgring en dan racen we driemaal in de VS, een stevige zomer dus. Aan de titel denken we nog niet, dat is veel te vroeg.”

(bron imsa.com)