Home > Circuit > Alpine op circuit en in de rallysport!

Alpine op circuit en in de rallysport!

Toen in maart 2013 de terugkeer van Alpine in de autosport werd aangekondigd, was het merk vijfendertig jaar niet aanwezig geweest in de enduranceracerij. Het programma in samenwerking met Signatech vormde de basis van de sportieve ambities van Alpine.

Alpine behaalde ondertussen al twee overwinningen in de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans 2016 en 2018, het jaar van de veertigste verjaardag van de zege van de Alpine A442B op het Circuit de la Sarthe. Ook voor het seizoen 2019-2020, met als startschot de race in Silverstone, gaat het team Signatech Alpine Matmut opnieuw de strijd aan om de wereldtitel te heroveren. Het team zal kort na de 24 Uur van Le Mans van dit seizoen (15-16 juni) onthuld worden.

ALPINE WEET TE VERLEIDEN OP DE CIRCUITS

2017 – Alpine A110 Cup

Enkele maanden na de voorstelling van de nieuwe Alpine A110 in maart 2017, en onmiddellijk na de eerste leveringen aan het net, stelde Alpine de A110 Cup voor, die bestemd was voor de Alpine Elf Europa Cup, de eerste cup die het merk in dertig jaar organiseerde. Met de wendbaarheid, het lage gewicht en alle intrinsieke kwaliteiten van het seriemodel wist de Alpine A110 Cup snel vele rijders voor zich te winnen, die voor een titel wilden gaan, maar ook voor de kans om testritten te maken met de Alpine A470 of Alpine A110 GT4. Met een eerste succesrijk seizoen biedt het aan Signatech toevertrouwde klantencompetitieprogramma een aanlokkelijk schouwspel, dat in volle expansie is met ruim een twintigtal wagens die het tegen elkaar opnemen op de mooiste circuits van Europa. Alpine schittert ook in de strijd met andere constructeurs, dankzij de A110 GT4, die onthuld werd tijdens het Autosalon van Genève 2018.

DE GROTE TERUGKEER NAAR DE RALLYSPORT

Als wereldkampioen van 1973 schreef Alpine enkele van de mooiste pagina’s uit zijn geschiedenis in de rallysport, en het minste wat je kan zeggen is dat veel deelnemers en toeschouwers stevig uitkeken naar de terugkeer van het merk in de klassementsproeven. Signatech werd ingeschakeld voor het ontwerp, de ontwikkeling en de verkoop van een rallyversie van de Alpine A110 op basis van een door Alpine vastgelegd algemeen kader dat de troeven en de spirit van het seriemodel moest vrijwaren. Net als voor de GT4’s en Cups zal de organisatie van Philippe Sinault nauw samenwerken met de Alpine-teams. De van de A110 Cup afgeleide versie met tweewielaandrijving zal bijna 300 pk ontwikkelen. Ze richt zich hoofdzakelijk op de proeven op het asfalt en op rijders die op zoek zijn naar een krachtige, innemende en gemakkelijk te besturen wagen. De homologatie en klassering worden momenteel besproken met de FFSA en de FIA. Het technische bestek en de prijs van de rallyversie zullen bekendgemaakt worden bij de comeback.

You may also like
In een notendop: het nieuwste van Porsche, Bentley, McLaren en Alpine
In een notendop: Renault en Alpine
De A110s vervoegt Alpine gamma
FFSA GT4: Lémeret als leider naar Pau