Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Vandoorne verplicht naar simulator

Le Mans 24: Vandoorne verplicht naar simulator

Dit is een verplichte oefening. Alle rookies en alle rijders die in vijf jaar tijd niet deelnamen aan een editie van de “24 Heures du Mans”, moeten een test afleggen op de simulator van AOTech. Volgende woensdag is Stoffel Vandoorne aan de beurt, die voor het eerst zal deelnemen aan de etmaalrace op 15 en 16 juni met SMP Racing. In Tigery (vlakbij Parijs) moet hij de verplichte sessie afwerken.

Stoffel Vandoorne kon al kennismaken met de discipline van “endurance racing” tijdens de afgelopen WEC 6 Hours of Spa. Maar het reglement van de “Automobile Club de l’Ouest” is onverbiddelijk: ook hij moet passeren op de simulator  van AOTech, op woensdag 22 mei.

Op het programma staan het aanleren van de bijzonderheden van het circuit, 13,626 kilometer lang, het rijden ’s nachts, de wisselende grip omstandigheden, het verkeer overdag en ’s nachts, de veiligheidsprocedures en het aanduiden van de diverse posten van de baancommissarissen. Het hoort allemaal bij “reglementaire kennis” van deze wedstrijd “buiten proporties”.

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
Le Mans 24: ook mooi programma naast het circuit
Le Mans: de raceweek van de 24 uur van Le Mans
Fotogalerij: laatste uren, finish en podium