Home > Circuit > Indianapolis 500: de definitieve deelnemerslijst

Indianapolis 500: de definitieve deelnemerslijst

Deze week beginnen de trainingen voor de Indianapolis 500 mijlsrace. De wedstrijd zelf heeft plaats op zondag 26 mei en staat nog steeds bekend als het grootste eendaagse race ter wereld. Tijd voor een troepenschouw nu de deelnemerslijst definitief vast staat.

Tussen de deelnemers zien we zeven oud winnaars: Helio Castroneves (2001, 2002, 2009), Scott Dixon (2008), Tony Kanaan (2013), Ryan Hunter-Reay (2014), Alexander Rossi (2016), Takuma Sato (2017) en Will Power (2018).
Er zijn eveneens evenveel rookies, zeven dus, met Marcus Ericsson, Santino Ferrucci, Ben Hanley, Colton Herta, Jordan King, Patricio O’Ward, en Felix Rosenqvist.

In Europa hangt er rond de Indycar serie nog steeds een sfeer van “Amerikaans feestje”, maar bij nazicht van de deelnemerslijst van deze Indianapolis 500 zien we slechts 14 Amerikaanse rijders, tegenover 20 “internationalen”, met als grootste naam uiteraard Fernando Alonso. De Spanjaard komt op de “Brickyard”, zoals het circuit wordt genoemd, zoeken naar het laatste juweel voor zijn driedubbele kroon als wereldkampioen F1 en Le Mans winnaar. De voorbereidingen verliepen echter moeizaam en in de loop van de week zal duidelijk moeten worden waar de McLaren-Chevrolet nu eigenlijk staat.

Alle wagens zijn uiteraard Dallara chassis en allen gebruiken dezelfde Firestone banden, maar vermelden we toch nog dat er een complete gelijke verdeling is onder de motoren: 18 wagens rijden met Chevrolet krachtbron, 18 anderen rijden met de Honda motor.

(foto: indycar.com)

 

 

You may also like
Even voorstellen: Simon Pagenaud, winnaar van de Indy 500
Indy 500: Pagenaud pole, Alonso out!
Indy 500: Alonso vecht voor kwalificatie
Indy 500: trainingweek is gestart