Home > F1 > F1: kalender met Zandvoort en Hanoi?

F1: kalender met Zandvoort en Hanoi?

Het gonsde van de geruchten in de paddock van de F1 in Barcelona. De Grand Prix’ van Nederland en Vietnam werden op de kalender gezien. Maar vooral: Barcelona zou verdwijnen… en dat zat de Spanjaarden, of moeten we zeggen de Catalanen (?), toch hoog.

Chase Carey kondigde de Grote Prijs van Vietnam aan in Hanoi. “Het wordt een wat bijzonder stratencircuit, in de stad“, verklaarde de baas van de F1. Het aantal Grote Prijzen zou in 2020 op een totaal komen van 21 wedstrijden, net zoals dit seizoen. Maar twee circuits die er dit seizoen nog bijhoren zouden in 2020 kunnen verdwijnen. Zo is er sprake van de Grote Prijs van Nederland op Zandvoort. Er zou een datum geprikt zijn ergens “begin mei”.  En dan zou de Grote Prijs van Spanje in Barcelona kunnen verdwijnen…

Een bericht dat de Nederlandse krant “De Telegraaf” verspreidde en dat door verschillende gedrukte en online media daarna werd overgenomen. Voldoende om rally dubbelwereldkampioen en vader van de gelijknamige F1 rijder, Carlos Sainz, in de loopgraven te sturen. “Het zou een groot verlies zijn”, verklaarde de Spanjaard, overigens geen Catalaan maar een rasechte Madrileen. “De onderhandelingen zijn nog in volle gang en ik hoop dat de betrokken partijen hun best doen voor het goed van Barcelona, Spanje en de hele F1. Het is een historisch circuit en het zou zonde zijn het te verliezen.”

Het is niet alleen Barcelona dat op de wip staat. Ook Mexico zou van de kalender verdwijnen. En dan zijn er nog Hockenheim, Monza en Silverstone die geen hernieuwing van contract hebben.

(foto: cc0)