Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: heeft Rea de ommekeer ingezet?

WorldSBK: heeft Rea de ommekeer ingezet?

Dit weekend sloeg het WorldSBK kampioenschap zijn tenten op in Imola voor het vervolg van zijn seizoen. We zagen enkele bewogen races met onverwachte uitkomst.

Alvaro Bautista is de man die voor Aruba.it met de Ducati Panigale tot nu toe het seizoen overheerste. De (zeg maar gerust) fabrieksrijder kon een perfect resultaat voorleggen: 8 races met 8 zeges, 4 superpole races met 3 overwinningen, alles samen 11 zeges op 12 races. De enige “smet” op dit blazoen was de superpole racezege in AustraliĆ« van Jonathan Rea en de Kawasaki.

Jonathan Rea, de nooit aflatende Noord-Ier, bedreigde al enige malen de positie van Bautista en op Imola greep Rea de macht. De pole was voor Chaz Davies, de andere Aruba.it Ducati rijder. Maar Rea was het beste weg bij de start op een moeilijke baan. Davies werd onmiddellijk verraden door zijn mechaniek en zakte weg in de klassering. En Bautista? Die zag Rea stilaan aan het einder verdwijnen. ‘Verliezen’ is een te sterk woord voor iemand die quasi ongeslagen aan de leiding van het kampioenschap staat. Maar deze tweede plaats betekent dat Bautista voor het eerst recht toe, recht aan werd verslagen. En dan nog in Imola, de tempel van Ducati. Keerde Rea de tafels in Imola? De tweede race op zondag had ons uitsluitsel kunnen geven maar die werd uiteindelijk afgelast nadat een regenfront het circuit onder water zette.

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) voor Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing Ducati) en Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing Kawasaki) was uiteindelijk de uitslag die we meenamen uit Imola. Bautista blijft royaal aan de leiding van het kampioenschap maar ergens heerst het gevoel dat Kawasaki en Rea de tegenaanval definitief hebben ingezet. En dat maakt het misschien nog spannend want er zijn nog 8 weekends, 16 races dus (!) te gaan. Volgende afspraak: Jerez de la Frontera, van 7 tot 9 juni.

(foto: worldsbk.com)

You may also like
WorldSBK: de kalender 2021
WorldSBK Estoril: finale met Loris Cresson in Superbike
WorldSBK: Van der Mark ondanks crash!
Moto: Misano scharnierpunt voor WorldSBK seizoen