Home > #Hoofdnieuws > Lamborghini Supertrofeo: Niels Lagrange start seizoen met punten

Lamborghini Supertrofeo: Niels Lagrange start seizoen met punten

Dit weekend stond in Silverstone de eerste manche van de Lamborghini Supertrofeo op het menu. Niels Lagrange was de afgelopen twee seizoenen aan het werk in de Lamborghini Trofeo en doet dat ook nu weer. De Limburger doet het voor het derde opeenvolgende seizoen met Leipert Motorsport in de snelste merkencup ter wereld. Dit seizoen is zijn teamgenoot de jonge Belg Anthony Lambert, die na jaren van karting ondertussen op circuit aanbeland is. Het duo startte in Engeland, op de beroemde F1-omloop met een opgave in de eerste wedstrijd en een zesde stek in de tweede race.

De Lamborghini is een schitterende wagen om te racen en dankzij mijn talloze sponsors en partners kan ik dat weer in zeer goede omstandigheden doen”, vertelt Lagrange. “Ik keek bijzonder uit naar de start van het kampioenschap, maar die eerste race was een beetje jammer natuurlijk. Een klein technisch euvel had grote gevolgen, want we konden amper rijden op zaterdag, hoewel de snelheid er wel was. We scoorden geen punten, maar zoals dat hoort in onze sport, hebben we de ontgoocheling achter ons gelaten en op zondag zijn we er keihard tegen aan gegaan. Mijn teamgenoot en ik hebben ons uiterste best gedaan en we won en heel wat plaatsen. Zesde algemeen is nog niet ons einddoel, maar het bewijst wel dat we een goed team vormen.”

Naast zijn deelname aan Lamborghini Squadra Corse Super Trofeo maakte Niels Lagrange recent ook bekend dat het team net zoals vorig jaar deelneemt aan de Ford Fiesta Sprint Cup. De keuze hiervoor viel op de bijna 17-jarige Alexander Borgmans die hiermee zijn debuut maakt in de autosport. “Binnenkort maak ik de rest van mijn plannen bekend, want ik ga in principe ook in eigen land racen.”

De Trofeo startte dit weekend in Silverstone en doet onder meer Zandvoort in Nederland en Spa in eigen land aan. Verder staan ook Jerez (Spanje), Misano (Italië) en de Duitse Nürburgring op het menu.