Home > Circuit > NASCAR Whelen Euro: Alon Day mag opnieuw vieren in Italië

NASCAR Whelen Euro: Alon Day mag opnieuw vieren in Italië

Alon Day was deze middag de beste in de Europese NASCAR GP van Italië. Op het circuit van Franciacorta reed de polezitter van start tot finish aan de leiding en behaalde zo zijn vierde overwinning ooit in Italië.

Marc Gossens eindigde met de Ford Mustang van Braxx Racing knap tweede, voor Jacques Villeneuve, die zijn allereerste podium behaalde in de series. Kampioenschapsleider Ander Vilarino moest vandaag opgeven. Ook Stienes Longin (PK Carsport) had vandaag minder succes dan in Spanje. Hij startte vanop plaats acht en behield die plaats ook tot het einde van de race. Morgen volgt de tweede wedstrijd op het Autodromo di Franciacorta.

“Het voelt geweldig om opnieuw te kunnen winnen”, aldus Day, die nu ook de nieuwe leider is in de tussenstand. “In Valencia beleefden zowel het team als ik een moeilijk weekend. Ook nu was het niet eenvoudig, want Marc en Jacques waren de hele wedstrijd kortbij. Het is een heuse eer om het podium te mogen delen met een F1-kampioen. Nu moeten we voortbouwen op deze overwinning en hopelijk kunnen we morgen hetzelfde resultaat voorleggen.”

 

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla