Home > Circuit > WTCR: Catsburg heerst op de Slovakiaring

WTCR: Catsburg heerst op de Slovakiaring

Nicky Catsburg was vandaag heer en meester op de Slovakiaring. De Nederlander stond vooraan in elke sessie en is dan ook de poleman.

De Nederlander was met de BRC Lukoil Hyundai N al de snelste in de vrije trainingen en de eerste kwalificatiesessie. Daarna ging hij door op zijn elan en haalde de besttijd in Q1 en vervolgens in Q2. Hij kreeg dus de kans om zijn startpositie te kiezen voor de ultieme shootout in Q3 en op een opdrogende baan was dit een onmiskenbaar voordeel.

Nicky Catsburg (BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team) dus op pole voor teamgenoot Norbert Michelisz. Op de tweede rij staan de Chinees Ma Qinghua (Mulsanne Srl Alfa Romeo Giulietta) en Daniel Haglöf (PWR Racing Cupra TCR). Kampioenschapsleider Giromami (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic) start op de zesde plaats, net achter zijn teamgenoot en landgenoot Esteban Guerrieri.

Onze landgenoot Frederic Vervisch haalde voor Comtoyou Team Audi Sport de 15de startpositie.

De Brit Rob Huff haalde met de Volkswagen Golf GTI TCR van Sébastien Loeb Racing de tiende positie in Q2 en staat dus op pole voor de race met de omgekeerde startgrid.

 

Morgen rijden de motoren van de FIM EWC, de races voor het WTCR worden allen afgewerkt op zondag.

(foto: fiawtcr.com)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real