Home > VAS > Rallysprint > VAS terugblik: Rally van de Monteberg

VAS terugblik: Rally van de Monteberg

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Met een aardige armada aan Nederlandse deelnemers was het nauwelijks een verrassing om een van onze noorderburen als winnaar te zien van de eerste echte Monteberg Rally. De eer kwam uiteindelijk toe aan Hans Weijs en een lokale inwoner: Arne Bruneel.

De Nederlander, twee jaar geleden ook al de snelste samen met Arne Bruneel in een Ford Fiesta R5, verscheen met een gloednieuwe VW Polo R5 aan de start en pakte nog maar eens uit met zijn talent. Hij won met 41 seconden voorsprong op Sander van Hoof (Mitsubishi Lancer Evo X). “We hadden voor de start amper 3 km met de auto gereden, dus in de ochtend ben ik redelijk voorzichtig gestart toen het parcours er nog nat bij lag. Maar, in de loop van de dag heeft de Polo R5 zijn potentieel getoond. Het is een fantastische wagen, met veel koppel. We hebben vandaag goed gewerkt om de afstellingen verder te verbeteren en naar mijn hand te zetten. Dit geeft zin in meer, maar voorlopig heb ik nog geen plannen. Als ik het budget had om Ieper te rijden, dan zou ik niet twijfelen”, aldus de Nederlander. Naast hem zat Arne Bruneel, inwoner van Loker, in de Dikkebusstraat en dus de Vlaming die een absolute thuismatch speelde! “Met een nieuwe Polo R5 mijn thuisrally winnen, daar ben ik heel blij mee. Vooraf leek het een droom, maar toen de Polo R5 in Loker arriveerde, wist ik dat het waarheid was“, liet een blije Arne weten.  Ook Paul Lietaer leek nog podium ambities te koesteren met zijn nieuw geprepareerde Ford Escort Cosworth. Hij naderde zelfs tot op 5 seconden van Weijs maar toen brak een wiel af.

Steve Bécaert man van de match?

Na Weijs en Van Hoof was Steve Becaert uitermate gelukkig met zijn derde plaats. Hij zette zijn Evo X tussen heel wat zwaardere machinerie en overweegt een nieuw seizoen in VAS regionale rally. “Ik had twee doelstellingen: de top 5 en als eerste Belg finishen. Dat is allebei gelukt. Ik was zelf verbaasd over onze snelle tijden, want we reden constant in de top 3. Toen het droger werd, wist ik dat ik Sander Van Hoof niet zou kunnen volgen.

Met Piet van Hoof (Evo IV Gr.A) als vierde en Kevin van Deijne (Skoda Fabia R5) als vijfde werd de rest van de top 5 verder aangevuld met Nederlanders. In Historic ging de overwinning naar Stefaan Prinzie met zijn Opel Ascona, voor de Porsches van Piet Declercq, Lode De Keyser en Geert Lacour. Bij de Youngtimers debuteerde Bjorn Syx met een knappe zege in zijn BMW M3, voor merkgenoten Christophe Merlevede en Patrick Spillebeen. Ludovic Vitse tenslotte, won op Opel Astra de divisie 1-2.

(persbericht/foto’s: Lorenz Deschuytter)

 
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image _builder_version=”3.19.9″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/05/Monteberg_2019_LD_012.jpg”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image _builder_version=”3.19.9″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/05/Monteberg-review.jpg”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Shakedown Ypres historic rally / Monteberg rally
Monteberg 2020: de laatste foto’s
Rally: de Mévius start in Monteberg
Rally: de Monteberg Rally op het einde van de zomer