Home > #Hoofdnieuws > Belcar: meer dan 50 auto’s bij seizoensstart

Belcar: meer dan 50 auto’s bij seizoensstart

De deelnemerslijst van de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship krijgt stilaan vorm. Ondertussen lijkt het er op dat meer dan 50 wagens tweemaal een uur zullen strijden om de eerste lauweren van het seizoen. De winnaar moeten we waarschijnlijk zoeken in Belcar 1, met maar liefst 13 prototypes of misschien toch bij de vier nieuwe Lamborghini?

13 prototypes staan er vandaag op de voorlopige deelnemerslijst en bij die 13 enkele sterke formaties. DVB RACING, de uittredende kampioen, is er niet meer bij, de broers Thiers kozen voor PK Carsport. Zij doen het wel net als vorig jaar met Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk, wat van hen meteen een kanshebber op nieuw succes maakt. Ook de beide Norma M20 FCT, de enige nieuwe turbomotoren in het veld, van Deldiche Racing behoren tot de echte kandidaten op de zege, net als de open prototype van vader en zoon Longin, die het met het Franse Krafft Racing doen. De buitenlandse krachten mogen echter niet vergeten worden.

Opvallend, er staan nog steeds een zestal Porsche 991 GT3 Cup (Belcar 2) op de deelnemerslijst, een wagen die vooral bij regenweer – met het Michelinrubber in een kampioenschap op Hankook – nog een rol kan spelen. Maar in pure snelheid vermag de 911 niets tegen de vier Lamborghini SuperTrofeo van Belgium Racing, WCB Racing, EMG en Independent Motorsports. Uiteraard is het afwachten wat het Hankook-rubber doet met de dikke GT’s, denken we maar aan de meer dan 40 lekke banden tijdens de race van Creventic in Spa, enkele weken geleden.

In GT4 is de spoeling dun, met voorlopig twee Ginetta G55 tegen evenveel Mercedes AMG GT4. Weg zijn JJ Motorsport, KDW, SRT en andere QSR.In Belcar 5 en 6 zien we dan een aardig veld aan BMW, aangevuld met twee Saker.

Klik hier voor de laatste lijst

 

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt