Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend kan uw weer uitgebreid kiezen tussen heel wat uiteenlopende autosport. In eigen land is er uiteraard het FIA WEC, met onder meer Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso. Maar ook elders is er actie en spanning. 

Het leuk aan dit weekend is, dat u kan combineren. De uithoudingsrace in Spa vindt immers op zaterdag plaats, dus is er de mogelijkheid om zondag elders te gaan kijken. Zo start in Hockenheim, op dik twee uur van Francorchamps, het DTM 2019, met RBM en WRT. In Hockenheim is het ook uitkijken naar de première van de W Series, met onder meer Naomi Schiff.

In Brands-Hatch, op amper 45 minuten van Dover, is het dan weer aan de Blancpain Sprint en de Europese GT4. Er starten daar uiteraard heel wat Belgen, zowel in GT3 als GT4.

In Mid-Ohio verdedigt Laurens Vanthoor dan weer zijn eerste plaats in de GTE-klasse van het IMSA. In Fuji nis er dan weer Super GT, met onder meer Bertrand Baguette.

Rally is er ook, met het ERC op de Canarische eilanden, waar onder meer Grégoire Munster onze kleuren verdedigt.

Dichter bij huis is er op zondag 5 mei met de Slalom van Zonhoven de derde manche van het VAS regionale kampioenschap in de discipline.
In West-Vlaanderen is er op diezelfde 5 mei dan weer de Rally van de Monteberg, de tweede manche van het VAS Rallykampioenschap.

 

   

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza