Home > #Hoofdnieuws > WRC Argentinië: Neuville houdt nipt stand voor Tänak

WRC Argentinië: Neuville houdt nipt stand voor Tänak

In Argentinië is de tweede dag van de WRC-wedstrijd in volle gang. Vooraan blijft Thierry Neuville leider, maar de Hyundai-rijder voelt wel de hete adem van Ott Tänak in zijn nek. De Est won vandaag al twee van de drie proeven, waar Neuville de eerste voor zijn rekening nam. Sébastien Ogier heeft een probleem met de stuurbekrachtiging van zijn Citroën is van het voorlopige podium verdwenen.

Tänak en Neuville domineren deze vijfde manche van het WK, dat is nu wel duidelijk. De Belg startte sterk op de Argentijnse wegen met een scratch in KP9, maar Tänak antwoordde meteen met snelste tijden in KP10 en 11. “Ik ga nog niet voluit”, was de droge commentaar van de kopman van Toyota. Het verschil tussen de beide toppers bedraagt amper 5,2 seconden, voorlopig nog in het voordeel van de Belg. “We weten dat het niet makkelijk is, als Ott begint te jagen, maar onze auto is goed”, klonk het dan weer in de cockpit van de Hyundai.

Achter de leiders volgt Kris Meeke (Toyota) op 43,5 seconden, terwijl Sébastien Ogier, geplaagd door problemen met de stuurinrichting van zijn Citroën, als vierde volgt op 46,8 seconden. Andreas Mikkelsen (Hyundai) kan een rol van belang spelen als hij voorbij de Noord-Ier en de Fransman zou raken. Elfyn Evans verdween dan weer uit de wedstrijd.

Vandaag volgen nog één korte proef en een tweede passage over de drie lange proeven van deze ochtend.