Home > #Hoofdnieuws > Formula E Parijs: André Lotterer openhartig

Formula E Parijs: André Lotterer openhartig

37 is hij ondertussen, maar André Lotterer oogt nog steeds even enthousiast als goed 10 jaar geleden. De halve Belg kende de afgelopen seizoenen geen makkelijk parcours, met het stopzetten van de programma’s in FIA WEC van Audi en vervolgens Porsche, maar de Formula E en DS Techeetah lijken een nieuwe horizon te hebben geopend.

Het klopt dat ik enkele jaren geleden eerder sceptisch was tegenover de Formula E, maar ik moet toegeven dat vandaag ik een andere mening heb”, aldus de man die vaak in Nijvel verblijft. “De Formula E heeft een enorme evolutie doorgemaakt en zeker met de komst van de GEN-2 bolides staat de competitie nu op erg hoog niveau. Kijk naar het aantal constructeurs, de spannende races en het feit dat we zeven winnaars in evenveel wedstrijden hebben gezien. Als ik dat vergelijk met de F1, waar de winnaar van de volgende race al voor 80% vaststaat of zeker de FIA WEC die is verworden tot een parade…. dan ben ik tevreden om hier te kunnen racen. Vandaag hoor ik nog weinig kritiek van andere rijders op de Formula E, want ze zouden maar wat graag allemaal hier rijden.”

De vorige wedstrijd in Rome betekende pas het derde podium voor Lotterer in twee seizoenen, maar de ex-Le Mans-winnaar staat wel derde in de voorlopige tussenstand. “Ik zou maar wat graag een beter palmares in Formula E hebben, maar de aanvangsfase was niet makkelijk. Anderzijds vechten we voor het kampioenschap en wil ik uiteraard een race winnen. Formula E is echter complex, zonder telemetrie, met wagens die geen BoP behoeven en allemaal eigenlijk even sterk zijn. De strategie en de rijder zelf maken het verschil. We hebben het ook moeilijk gehad met de nieuwe kwalificatieformat, maar desondanks leiden we met het team en vecht ik voor het kampioenschap.”