Home > #Hoofdnieuws > BRC Wallonie: Fernémont sluit zaterdag af als leider

BRC Wallonie: Fernémont sluit zaterdag af als leider

De tweede dag in de Rallye de Wallonie zit erop. Na de derde lus heeft Adrien Fernémont de touwtjes stevig in handen genomen. Het weer maakte de hele dag bokkesprongen waardoor het voor de piloten moeilijk was om de juiste setup te kiezen. Fernémont was daarin de primus. Veel andere piloten gingen in de fout op het verraderlijke parcours in de streek van Namen. De constante presteerders zijn zo bovenaan te vinden.

Foto: © Belgian Rally Championship

Adrian Fernémont zette in de derde lus nog even de puntjes op de i door nogmaals twee proeven te winnen. Zijn voorpsrong op Cédric Cherain bedraagt ondertussen 12 seconden. Cherain ging voluit, maar kon vandaag geen vuist maken tegenover zijn rechtstreekse concurrent. De Polo was zeer nerveus in de regen en daar kon Fernémont van profiteren.

Achter de twee tenoren kon enkel Sebastien Bedoret (+ 1 minuut 1,3 seconden) nog een plaatsje opschuiven. Hij wipte over de VW Polo van Xavier Bouche naar plaats vier. Met slechts vijf seconden verschil op de Mévius (+55,9 seconden) ligt de strijd voor plaats drie morgen helemaal open.

Bouche won nog de voorlaatste proef, de laatste proef kwam op naam van Cherain.

Morgen zijn er nog twee lussen van vier proeven af te werken. Rond 14u30 kennen we de winnaar van de 36ste Rallye de Wallonie.

De stand na dag twee:

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw