Home > #Hoofdnieuws > BRC Wallonie: duel Cherain-Fernémont kondigt zich aan

BRC Wallonie: duel Cherain-Fernémont kondigt zich aan

Na de ochtendlus in de Rallye de Wallonie lijkt het voor de overwinning te gaan uitdraaien op een tweestrijd tussen de VW Polo van Cédric Cherain en de Skoda Fabia van Adrian Fernémont. Zij hebben zich losgerukt van de tegenstand en zitten momenteel verwikkeld in een nek-aan-nekrace. Cherain is met een miniem verschil van één seconde leider in de rally. De derde in de Wallonie, Ghislain de Mévius, staat al op 19 seconden.

Foto: © Automobileclubnamur.be

De rally begon deze morgen met een afgelaste proef van Mohiville. Op verschillende plaatsen was olie op de baan gegoten, waardoor de hulpdiensten de weg moesten komen reinigen. Naar verluidt zou het om sabotage gaan door tegenstanders van het evenement.

Op proef vier kregen we een eerste indicatie van de machtsverhouding, in zeer natte omstandigheden. Fernémont zette Cherain op drie seconden en haalde zo veel van zijn verloren tijd op de citadel gisteren in. Sébastien Bedoret, die gisteren erg sterk was op de showproeven, startte zeer behoedzaam en verloor meteen 16,5 seconden op de kop van de rally. Op proef vijf kon hij de schade beperken met een verlies van slechts 4,6 seconden op de winnaar van de proef, Cédric Cherain. Die liep op Vedrin terug anderhalve seconde uit op Fernémont. De proef lag nadien trouwens even stil door een stevige crash van David Bonjean in zijn Skoda R5. De crew lijkt geen zware verwondingen te hebben opgelopen, maar ze zijn uit voorzorg toch naar het ziekenhuis gebracht. Op exact dezelfde plaats ging Glenn Snaet ook van de baan.

Duel barst lost

Op proef zes was het opnieuw de beurt aan Fernémont. Met een kanontijd zette hij Cherain op 2,4 seconden, waardoor het verschil nu slechts één seconde is tussen beide kemphanen. “Ik voel me goed en dan is het natuurlijk extra leuk dat de tijden ook volgen”, aldus Fernémont. “In het begin lag het wel echt glad dus dat was toch even aanpassen, al was dat niet te merken aan onze tijd. We gaan met volle moed de volgende proef in!”

Bedoret vinden we terug op plaats vier (20,8 seconden). Xavier Bouche is de tweede Polo in de top vijf (+23,4 seconden.) Patrick Snijers kent net zoals in de vorige wedstrijden een moeilijke start en staat al op 43,4 seconden.

Pechvogel van deze ochtend was Cédric De Cecco. Hij had al na één proef af te rekenen met hetzelfde probleem als in Spa, een kapotte de aandrijving rechtsvoor. Tegen alle verwachtingen in is De Cecco opnieuw van start gegaan omdat hij een extra cardanas bij zich had. Op proef zes werd hij zelfs vierde. Ook Vincent Verschueren had pech, hij reed lek in het begin van Natoye en verloor ruim een minuut. Momenteel staat hij op plaats elf. Co-piloot Stéphane Prévot kon achteraf geen verklaring geven voor het euvel. “Al na één kilometer stonden we lek, linksachteraan dan nog, terwijl we geen enkel obstakel tegengekomen zijn. Brute pech, een andere reden kan ik echt niet bedenken.”

Deze middag werken de piloten nog tweemaal deze lus af.

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw