Home > #Hoofdnieuws > Indycar: Alonso achter op schema in Indianapolis

Indycar: Alonso achter op schema in Indianapolis

Het is goed om terug te zijn“, zei Fernando Alonso bij zijn aankomst op de Indianapolis Motor Speedway. Maar in tegenstelling tot zijn vorige bezoek, bij zijn debuut twee jaar geleden, toen Andretti Autosport alles prepareerde, gaat McLaren nu zijn eigen weg.

Uiteindelijk lukte Alonso in de eerste “open test” slechts een rondje met een gemiddelde van 218.690 mijl/uur, en dat was zelfs ver weg van de 226.108 ml/u die rookie Colton Herta zette en heel wat verder af nog van de 226.993 ml/u van Takuma Sato, de snelste rijder van de dag!

Alonso werd geplaagd door onderbrekingen en regenpauzes terwijl het team worstelde met een elektrisch probleem. Daardoor kon Alonso zelfs niet zijn verplichte tests afleggen, een aantal rondes die hij moet afleggen wil hij deelnemen aan de officiële oefensessies die beginnen op 14 mei.

Twee weken geleden testte Alonso de wagen op de Texas Motor Speedway maar tijd op de baan in Indianapolis is onontbeerlijk, ondanks simulator sessies. De gemiste woensdag is dus al een streep door de rekening. “We moeten nu alles zelf doen, van setup tot strategie, bandengebruik en zelfs alle basis dingetjes waar we bij Andretti Racing niet eens aan dachten zoals zitposities en grip op het stuurwiel. Het is een grotere uitdaging maar de beloning zal dan ook groter zijn“, aldus Alonso, die nu wereldkampioen F1 is en Le Mans winnaar.

De 103de editie van de Indianapolis 500 is er op zondag 26 mei.

(foto: indycar.com)

You may also like
Even voorstellen: Simon Pagenaud, winnaar van de Indy 500
Indy 500: Pagenaud pole, Alonso out!
Indy 500: Alonso vecht voor kwalificatie
Indy 500: trainingweek is gestart