Home > Circuit > F1 Azerbeidzjan: Ferrari het snelst in tumultueuze tweede vrije sessie

F1 Azerbeidzjan: Ferrari het snelst in tumultueuze tweede vrije sessie

Ook de tweede vrije training in de GP van Azerbeidzjan bracht de nodige dramatiek met zich mee. Met tweemaal een rode vlag en nog een handvol schuivers en lock-ups was dit een van de meest bewogen vrije trainingen sinds lange tijd in de F1. De Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc trokken zich daar niets van aan en sloten de dag af op de eerste rij, voor de  Mercedes van Lewis Hamilton en de Red-Bull van Max Verstappen.

Nadat de eerste sessie deze ochtend in het water viel, konden de piloten nu voor het eerst hun wagen aan serieuze tests onderwerpen. Op het stratencircuit van zes kilometer was vooral de zachte bandensoort populair. Charles Leclerc bleek uiteindelijk de snelste. Hij bleef als enige piloot onder de 1 minuut 43 seconden. Teamgenoot Vettel volgde van kortbij. Hamilton kon aan het begin enkele snelle tijden laten noteren, maar moest uiteindelijk vrede nemen met plaats drie. Teamgenoot Valteri Bottas moest het met de vijfde plaats doen.

 

Achter de toppers hadden sommige piloten het vooral moeilijk om de wagen op de baan te houden. De rode vlag verscheen een eerste maal toen Lance Stroll zich volledige misrekende in een bocht. De Brit probeerde de schade nog te beperken, maar moest uiteindelijk toch weggetakeld worden. Ook Daniel Kvyat haalde het einde van de sessie niet. Hij ging aan het schuiven en op het stratencircuit van Baku is de foutenmarge erg klein. Net als Stroll ging hij genadeloos de muur in. Opnieuw kleurden de vlaggen van de marshalls rood. Met nog een kwartier te gaan was de baan weer vrij, maar veel veranderde er niet meer.

George Russel ging na zijn incident met het riooldeksel niet van start. Het chassis van zijn Williams raakte deze ochtend zwaar beschadigd en het team had daardoor het nodige herstellingswerk.

Al bij al een bewogen dag voor de heren van de koningsklasse, waar morgenochtend de derde vrije trainingen doorgaan, gevolgd door de kwalificatie om 15u00.

 

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”