Home > #Hoofdnieuws > Ieper: Neuville start met zijn WRC!

Ieper: Neuville start met zijn WRC!

De eerste grote naam voor de Ypres Rally Masters is gekend. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, de vice-Wereldkampioenen Rally en winnaars van de Renties Ypres Rally 2018, komen aan de start met hun Hyundai i20 Coupé WRC, de wagen waarmee ze de kleuren van het Koreaanse merk verdedigen in het Wereldkampioenschap. Voor de eerste keer zal een WRC van de nieuwe generatie te zien zijn op Belgische klassementsproeven.

De lancering van de Ypres Rally Masters, een nieuwe wedstrijd voor youngtimers en de nieuwe generatie World Rally Cars, maakt deze deelname mogelijk. “Opnieuw de Renties Ypres Rally rijden met de R5, zoals vorig jaar, dat zou weinig nieuws gebracht hebben voor de fans. We hebben vorig jaar de wedstrijd gewonnen. Wat zouden we meer kunnen doen? Anderzijds willen we heel graag van de partij zijn in Ieper, want het is erg fijn om voor onze fans in eigen land te rijden. Het enthousiasme van onze supporters was vorig jaar in Ieper fantastisch. Daarom komen we opnieuw aan de start in Ieper, maar deze keer wel met de Hyundai i20 CoupĂ© WRC”, aldus Thierry Neuville.

Met de komst van Thierry Neuville in de Ypres Rally Masters en de aanwezigheid van Mister Ypres Freddy Loix in de Renties Ypres Rally belooft het alvast een grandioos rallyfeest te worden van 27 tot 29 juni in Ieper.