Home > #Hoofdnieuws > Ari Vatanen wordt ambassadeur van Titans RX Europe

Ari Vatanen wordt ambassadeur van Titans RX Europe

Eind vorige week kreeg het team van de Oostenrijker Max Pucher dat werkt aan het project rond TitansRX Europe het verlossende nieuws dat de serie de erkenning krijgt van FIA als Internationale Serie.

Het project zelf onderging ondertussen reeds enkele wijzigingen. Zo is er allereerst de naamgeving van GRC  Europe naar TitansRX Europe, allicht mede op aandringen van de FIA. Het plan om naast de door MJP Racing ontwikkelde PanteraRX6 Supercars ook een klasse te voorzien voor de reguliere Supercars werd ook opgeborgen. De serie zal draaien ronde de PanteraRX6 zelf. Die PanteraRX6 heeft zo’n 500 pk onder de motorkap en kost volgens Pucher aanzienlijk minder dan de Supercars zoals we ze bijvoorbeeld in WRX kennen.

In hetzelfde persbericht van vorige week werd ook niemand minder dan Ari Vatanen voorgesteld als TitansRX ambassadeur. Hij blijkt een enorme fan te zijn van rallycross: “Omdat alle positieve elementen van rally, drag racing en circuit worden gecombineerd. Explosieve starts met auto’s zoals de vroegere Groep B wagens, en dat in korte races in een setting die op een stadion lijkt.”

(bron en foto: TitansRX Europe)