Home > Rally > BRC > BRC: Princen neemt opnieuw de leiding in spannende strijd

BRC: Princen neemt opnieuw de leiding in spannende strijd

Na de TAC Rally ziet het klassement van het Belgisch rallykampioenschap er helemaal anders uit. Kris Princen heeft met zijn tweede overwinning opnieuw de macht gegrepen. Grégoire Munster zakt weg en daar profiteren Sébastien Bedoret en Adrian Fernémont van. Doordat Princen volgende week niet zal deelnemen in de Rallye de Wallonie krijgen we na afloop van de wedstrijd waarschijnlijk weer een heel ander beeld.

Met een derde van het kampioenschap achter de rug blijft het razend spannend. Kris Princen viel in Spa uit, maar dankzij zijn twee overwinningen prijkt hij toch bovenaan het klassement met 40 punten. Cédric Cherain heeft met 36 punten nog altijd een goede uitgangspositie vast. Voor de tweede in het klassement is het vooral oppassen om fouten zoals in de TAC te vermijden. In de Haspengouw Rally kon hij zijn uitschuiver nog corrigeren, maar in Tielt ging hij genadeloos de gracht in. Met het oog op het kampioenschap moet Cherain het hoofd vooral koel houden in de komende wedstrijden.

Bedoret en Fernémont op komst

Voor plaatsen drie tot vijf ligt alles op een zakdoek. Ghislain de Mévius staat derde met 30 punten, maar hij voelt de hete adem van Bedoret en Fernémont in zijn nek. Zij delen de vierde plaats met 28 punten. Beide heren eindigden vorige week op het podium en bij afwezigheid van Princen in de Wallonie zien zij hun kans op eigen bodem.

Vincent Verschueren (achtste) sloeg de Spa Rally over en raakte in de overige wedstrijden niet verder dan een vierde plaats. Voor hem zal het dit seizoen een heuse inhaalrace worden (18 punten). Achter hem vinden we Patrick Snijers (negende) terug, die zijn ritme nog niet heeft gevonden in de nieuwe Polo (16 punten). De twee Adam R2 van Munster (zesde) en Van der Marel (zevende) nestelen zich mooi tussen de grote namen van het BK.

De kans is dus groot dat we na volgende week opnieuw een andere leider hebben in het BRC. Bij ons kan u de Rally de Wallonie alvast op de voet volgen!

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw