Home > Rally > BRC > BRC TAC Rally: reacties uit het servicepark

BRC TAC Rally: reacties uit het servicepark

De Skoda-rijders domineerden opnieuw de top tien, maar een zege zat er niet in. Aan de finishlijn zagen we gemengde gevoelens. Sébastien Bedoret was dolblij na zijn knappe prestatie, Voor Vincent Verschueren was het dit weekend net niet.

Bedoret verdedigde na het uitvallen van Cherain met glans zijn tweede plaats.“Ik denk dat dit de beste rally uit mijn carrière was”, glimlachte hij. “Ik heb me nooit eerder zo gegeven en we konden de hele dag lang een goed ritme aanhouden. Enkel in de eerste chronorit hebben we een paar kleine foutjes gemaakt.”

Nadien wist de jonge piloot voortdurend de strijd met de besten aan te gaan en hij schreef zelfs KP’s 4 en 5 op zijn naam. Een breed lachende Freddy Loix was eens te meer ontzettend trots op zijn poulains. “Ze hebben een schitterende rally gereden”, bevestigde hun coach. “Ze hadden voor de start gesteld dat ze voorin wilden meedraaien en dat is precies wat ze hebben gedaan, zonder enige fout te maken. Bravo!

Bedoret blikt al vooruit. “Nu moeten we nog één stap zetten!”, bevestigde hij. “Ik weet waar we de seconden die vandaag het verschil hebben gemaakt hebben verloren. Ik weet ook dat we nog harder kunnen aanvallen en iets meer risico’s kunnen nemen. Het belangrijkste is dat we aan onszelf hebben bewezen dat we om de zege kunnen strijden! Hoewel het een serieuze uitdaging wordt willen we over twee weken in Namen op zijn minst even goed doen.”

Een ander beeld zagen we in het kamp van Vincent Verschueren. Na de eerste lus van 4 proeven, stond hij op dertien seconden van leider Kris Princen. Toen bleek al dat hij een moeilijke rally tegemoet ging. De West-Vlaming reageerde realistisch.

“Zoals verwacht had Princen meer tractie op het gladde asfalt. Ik vond geen grip op het gladde en koude asfalt.” Verschueren bleef de ganse dag aanvallen, maar ook Sébastien Bedoret en Adrian Fernémont bleken een fractie sneller. Hij moest tevreden zijn met de vierde plaats.

“Ik heb in de slotfase nog een gooi gedaan naar het podium, maar Adrian Fernémont deed hetzelfde. De auto voelde vandaag gewoon wat te slap aan. We hebben nog niet de juiste afstellingen gevonden voor onze nieuwe banden.”

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw