Home > #Hoofdnieuws > TAC Criterium: Steven Dolfen met welkome zege

TAC Criterium: Steven Dolfen met welkome zege

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]In het Criterium was er een welverdiende zege van Steven Dolfen en Thijs Ozeel op Opel Adam R2. Zij beheersten de hele dag het klassement met 7 besttijden op 8 proeven. Een welkome opluchting voor deze lokale rijder die een slecht 2018 kende.

Na alles wat er vorig seizoen gebeurde, na het R5 avontuur dat ons helemaal niet bevallen was, grepen we terug naar de R2“, verklaarde een opgeluchte Steven Dolfen. “Het werd dus terug naar af en we moesten alles van nul af aan beginnen. Maar eerlijk gezegd was het vooral het vertrouwen dat we opnieuw moesten opkrikken. We gingen vanochtend met een bang hart van start, het was koud en glad en we zagen dat er onderweg meer dan een in de gracht was beland. Dan denk je wel eens terug aan wat wij zelf allemaal meemaakten in het verleden. Maar na Schuiferskapelle zaten we weer in het zadel. Er waren wel wat kleinere dingen loos aan de wagen. Hij liep warm, rood lampje bleef branden maar uiteindelijk haalden we de finish en hadden we, na wat wijzigingen aan de basis setup een zeer goed gevoel in de wagen.

Dolfen ging voor aan de Ford Escort van een dolblij lokaal duo, Van Wanseele en Durie, terwijl Segers en Lapeire op BMW E36 het podium vervolledigden. Kampioenschapsleider Johnny Louies maakte zijn debuut in de TAC en plaatste zijn BMW E36 M3 op de vijfde plaats.

(foto’s: W.Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_gallery gallery_ids=”37950,37951,37952,37953″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.19.9″ auto=”on” auto_speed=”3500″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Criterium: Segers wint, Louies kampioen
Criterium: Vandeloock wint na pech voor Johnny Louies
Thomas Delrez en Geoffrey Razzi domineren Criterium
Spa Rally: Delrez en Razzi winnen Criterium