Home > #Hoofdnieuws > F1 China: Bottas op pole in GP 1000

F1 China: Bottas op pole in GP 1000

Mercedes was deze ochtend oppermachtig in de kwalificaties. De eerste rij van de Chinese GP is opnieuw bezet door de piloten van de ster. Valtteri Bottas mag zich de duizendste polezitter in de geschiedenis van de F1 noemen.

Teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton volgde van kortbij (+0,023 seconden) op de tweede plaats. De twee Ferrari-rijders Sebastian Vettel (derde) en Charles Leclerc (vierde) moesten vrede nemen met de tweede rij. Alleen in FP1 kon Leclerc zich tussen de Mercedes-rijders nestelen, daarna kwamen de Ferrari niet meer binnen de drie tienden van de Silver Arrows.

Ook op rij drie, vier en vijf vinden we teamgenoten. De Red Bulls van Verstappen en Gasly leggen beslag op plaats vijf en zes, met achter hen de twee Renault van Ricciardo en Hulkenberg. Plaats negen en tien zijn respectievelijk voor Haas-rijders Magnussen en Grosjean.

Na een zware crash in FP3 nam Alexander Albon (Torro Rosso) niet deel aan de kwalificaties. Hij misrekende zich in de laatste bocht en ging hard de bandenmuur in. De Brit bleef gelukkig ongedeerd, maar zijn wagen raakte niet meer op tijd hersteld.

De Grand-Prix start morgen om 8u10 Belgische tijd.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”