Home > Rally > BRC > BRC: reacties halverwege de TAC Rally

BRC: reacties halverwege de TAC Rally

De helft van de proeven in de TAC Rally zijn achter de rug en dus krijgen we een eerste zich op de machtsverdeling. De piloten weten dat het ondertussen ‘money time’ is.

Kris Princen (Volkswagen): “Het is een mooie voorsprong, maar comfortabel zou ik het niet noemen. We haalden daarstraks even de voet van het gas en kregen meteen twee seconden aangesmeerd. Blijven pushen is dus de boodschap. Er ligt veel grind op de weg dus het is wat zoeken naar de afstelling. Met de nieuwe Polo is het  een uitdaging om die tot in de puntjes te verfijnen.”

Ghislain de Mévius (Skoda): “Het is een mooie strijd tussen de plaatsen twee en vier. Wij konden ook mee maar hadden wat problemen met de versnellingsbak. We kunnen deze middag zeker nog iets doen, maar het is niet de bedoeling dat we onnodige risico’s gaan nemen met het oog op het kampioenschap.”

Vincent Verschueren (Skoda): “Eigenlijk gaat het beter dan ik had verwacht.  Ik wilde nog niet echt risico’s nemen, maar we zijn toch nog in de running voor het podium op dit ogenblik. Dat geeft ons vertrouwen voor de volgende lus. Voorlopig is de setup nog niet ideaal, maar daar gaan we nu aan werken.”

Adrian Fernémont (Skoda): “Ik denk dat we het goede ritme te pakken hebben. In Tielt is het zaak om de  gulden middenweg te vinden tussen snelheid en risico en dat doen we momenteel goed. De tweede plaats is zeker mogelijk. Niemand van de top vier kan zich op dit ogenblik een fout permitteren. Dat zorgt ervoor dat het nog een interessante namiddag zal worden. Ik race ook heel graag in deze regio, met mooie wegen waar ik mij enorm op kan amuseren.”

Sébastien Bedoret (Skoda): “Ik ben zeer tevreden op dit moment. Dit is mijn tweede deelname aan de TAC en we hebben een uitstekende uitgangspositie te pakken. We moeten nog enkele details aanpassen om nog net dat tikkeltje meer uit de wagen te halen. Ik denk dat er deze middag nog veel mogelijk is voor mij.”

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw