Home > #Hoofdnieuws > BRC: Princen steviger aan de leiding in TAC Rally

BRC: Princen steviger aan de leiding in TAC Rally

Kris Princen consolideert momenteel zijn leidersplaats in de TAC Rally. Hij liep nog enkele seconden uit op Sébastien Bedoret, die nu op 18,2 seconden volgt. Vincent Verschueren is ondertussen op het podium geklommen (+33 seconden) ten koste van Adrian Fernémont, die naar vier zakt (+34 seconden).

Princen won KP negen en tien, Verschueren bekroonde zijn inhaalrace met de snelste tijd op KP11. “We zijn ‘best of the rest’ volgens mij. Hoger kunnen we vandaag niet echt mikken. Het tempo zat goed en ik maakte geen fouten, dat weet je dat je er alles aan gedaan hebt”, aldus Verschueren.

Ook Patrick Snijers is aan zijn inhaalrace bezig. Hij staat nu zesde, na Ghislain de Mévius en voor Kevin Demaerschalk. Ondertussen valt er ook wat smeltende sneeuw boven de regio Tielt, een extra factor voor de laatste proeven van de wedstrijd. “Het is hier sowieso al glad en door de regen is het extra opletten”, weet Princen te vertellen. “Ik moet vol blijven gaan want controleren is lastig, voor je het weet verspeel je enkele seconden. Ik moet niet sneller zijn dan de rest, maar moet hen gewoon op afstand houden. Schuiferskapelle was mijn beste proef. Zonder risico’s haalde ik alles uit de wagen en smeerde Sébastien een halve seconde aan. Zo moeten we ook proberen te finishen.”

Tractor op Poelberg

PJM Cracco heeft de wedstrijd op KP Ondank moeten staken met technische problemen. Paul Lietaer toont met zijn Ford Sierra Cosworth ook opnieuw zijn kunnen met een elfde plaats in het algemene klassement. Vlak voor hem staat de Tim Van Parijs als eerste Porsche

In deze derde lus werd KP Poelberg eerst uitgesteld en uiteindelijk afgelast. Een tractor blokkeerde de weg en raakte niet tijdig geëvacueerd. Daardoor verloor Ghisalin de Mévius veel tijd. De jury besliste om de andere rijders niet meer te laten starten. “Opeens zag ik iets voor mij en daardoor ging ik op de rem staan. Om risico’s te vermijden was het een goede zaak om de proef te annuleren”, zei de Mévius. “Door het natte parcours zal het nog gevaarlijk zijn. Geen risico’s nemen is de boodschap,” voegt de runner-up in het BRC-klassement toe.

Princen moet nu nog twee KP’s overbruggen om een nieuwe overwinning in de TAC Rally op zijn naam te schrijven, nadat hij vorig jaar ook al de primus was in Tielt.