Home > Moto > Internationaal > Assen Superbike: dan toch weer Bautista

Assen Superbike: dan toch weer Bautista

Het Superbike circus streek neer op Assen. In kille, koude trainingssessies waarin zelfs sneeuw (!) viel, zagen we veel rijders bovenaan de tabellen. Tenslotte was het opnieuw… Alvaro Bautista en de Ducati die de superpole pakten, zij het dit keer met een gelukje.

De pole had kunnen gaan naar de Kawasaki van Rea of, belangrijker nog op Assen, Michael Vander Mark op de Yamaha had het kunnen halen. Maar een rode vlag, net voor het aflopen van de sessie gooide roet in het Nederlandse eten en het was Bautista die zich opnieuw op de pole mocht nestelen, voor Vander Mark en Reiterberger op de BMW. Spanning troef voor de komende races dus.

WorldSSP: Krummenacher opnieuw

Bij de 600cc Supersport jongens gaat het leventje zijn gang. Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. Yamaha) zette zich op pole voor zijn teamgenoot Federico Caricasulo en De Rosa met de fabrieks MV Agusta. Onze landgenoot Loris Cresson haalde een 18de startplaats met de Kallio Yamaha.

WorldSSP300

De Indonesiƫr Hendra Pratama (Biblion Motoxracing Yamaha) haalde de absolute besttijd in de 300cc Supersport. In de kwalificatiegroep B was het Nederlander Scott Deroue die de snelste was met de fabrieks-Kawasaki.

De eerste wedstrijden zijn er op zaterdagnamiddag.

(foto: Kallio Racing)

You may also like
WorldSBK: de kalender 2021
WorldSBK Estoril: finale met Loris Cresson in Superbike
WorldSBK: Van der Mark ondanks crash!
Moto: Misano scharnierpunt voor WorldSBK seizoen