Home > Circuit > DTM: Fittipaldi in WRT-Audi voor DTM-test

DTM: Fittipaldi in WRT-Audi voor DTM-test

Pietro Fittipaldi, testrijder van F1-team Haas neemt volgende week deel aan de officiële DTM-testen. Dat doet hij voor het Belgische WRT-team, dat nog altijd op zoek is naar een tweede piloot. Fittipaldi zou wel eens het ideale profiel kunnen zijn voor het team van Vincent Vosse.

De kleinzoon van tweevoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi zal twee dagen aanwezig zijn op de Laustizring, waar hij achter het stuur van de nieuwe Audi RS5 Turbo DTM kruipt. Jonathan Aberdein zal de andere twee dagen testen afleggen. Het team had aangegeven dat ze voor de testen graag een tweede rijder naast Aberdein wilden aankondigen, maar voorlopig lopen de onderhandelingen nog.

Teambaas Vincent Vosse bevestigde dat hij de Braziliaan graag aan de start wil hebben voor de openingsronde van het kampioenschap in Hockenheim, op 4 en 5 mei. “We zouden hem graag het hele seizoen in de wagen zien, maar we kunnen nog niet bevestigen dat het effectief zo zal zijn”, aldus Vosse. “Hij is een goede jongen en ik ben enthousiast om hem in onze wagen aan het werk te zien.” Als het team geen akkoord kan bereiken, dan is deelnemen met één wagen ook nog steeds een optie.

 

You may also like
F1 2022: Fittipaldi zal testdagen Bahrein rijden voor Haas
Spa 24: WRT mikt op topresultaat
Spa 24: de line-up van WRT
In een notendop: GT en DTM