Home > #Hoofdnieuws > Spa-Francorchamps is klaar voor de toekomst

Spa-Francorchamps is klaar voor de toekomst

2019 is ondertussen ook op circuit begonnen en dat geldt uiteraard ook voor Spa-Francorchamps. Het circuit zet in op wat er gebeurt op de piste, maar ook daarbuiten wordt er heel wat werk verricht. Een circuit moet mee met zijn tijd en in Francorchamps weten ze dat. Het circuit wil in de toekomst dan ook de autosportevenementen verder diversifiëren, met nieuwe concepten, maar tegelijkertijd ook het publiek nog beter ontvangen. De oudere infrastructuur moet daarvoor wijken voor een nieuwe voorziening.

Vol…

Op het circuit vinden niet minder dan 27 competitieweekends plaats, maar ook meer dan 150 trackdays. Nieuw dit seizoen zijn de TCR Spa 500 en zeker de Spa World Rallycross of Benelux. Op 11 en 12 mei zal het publiek het WK rallycross in de Ardennen kunnen ontdekken. De werken schieten overigens erg goed op. Het contract met IMG is er één van tweemaal vijf jaar. De piste is er één van 913 meter, aan en op de Raidillon. Ook twee jumps en een banking maken deel uit van de WK-omloop.

Investeringen

Wat de infrastructuur betreft, zijn erg veel werken aan de gang, met onder meer een nieuw modern afwateringssysteem, elektriciteitswerken en een nieuwe weg naar Kemmel. Ook wordt de zone aan de F1-tribunes geasfalteerd. De boxen van de F1 krijgen een opfrisbeurt en de tunnels worden aangepakt. Ook de creatie van een extractiecentrum is voorzien.

Ook wordt er gratis WIFI aangeboden – wat voor de journalisten bij sommige promotors…. niet het geval is, maar daar kan het circuit niets aan verhelpen -, naast een waslijst andere digitale aanpassingen en 8 LED-schermen. Op langere termijn worden nog heel wat andere zaken aangepakt, gaande van de gebouwen aan de Eau Rouge, over nieuwe toiletten en douches tot een nieuwe camping voor de commissarissen. Hoe dan ook, Spa-Francorchamps is een circuit dat zijn klanten en bezoekers op niveau wil ontvangen!