Home > Circuit > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Er is een ruim aanbod aan autosport dit weekend. In eigen land is er de derde manche van het BK, de TAC Rally. Wallonië heerst momenteel in het klassement, met Cedric Cherain als fiere leider, maar daar zullen onder andere Kris Princen en Vincent Veschueren verandering in willen brengen. Verder gaan enkele mooie competities zoals de Blancpain GT en de Super GT van start. Als kers op de taart zijn er ook de derde manche van de F1 en de zevende manche van de FE.

Veel actie is er ook in het Amerikaanse Long Beach, met Indycar en IMSA, waar Laurens Vanthoor aan de start verschijnt. Wat verder oostwaarts in de VS, op het circuit of the Americas, kunnen motorsportfans genieten van de derde meeting van de MotoGP. In Japan gaat het Super GT-seizoen van start met een race op het Okayama International Circuit.

China ontvangt de historische 1000ste Grand Prix in de Formule 1-geschiedenis. Ferrari is nog steeds op zoek naar zijn eerste zege, maar tankte nog extra vertrouwen na de sterke prestatie van Charles Leclerc in Bahrein.

Ook iets dichter bij huis is er heel wat om naar uit te kijken. Het Blancpainseizoen gaat dit weekend van start in Monza. Op de deelnemerslijst maar liefst twee Belgische teams en acht landgenoten, een reden te meer om te kijken. Iets verder naar het zuiden in Italië, in Rome is er elektrische actie met de zevende manche van de Formule E. Jérôme d’Ambrosio (Mahindra) gaat opnieuw op zoek naar de leidersplaats terwijl Stoffel Vandoorne (HWA) nog steeds zijn draai probeert te vinden in het kampioenschap.

In Spanje komen de Nascar Euro Series weer op gang met de eerste wedstrijd in Valencia. Op Le Castellet (Paul Ricard) krijgen we dan weer de seizoensopener van het ELMS en de Michelin Cup. Tot slot is er ook nog actie op de Nürburgring met een wedstrijd van het VLN2.

Afsluiten doen we met autosport in eigen land. Het VAS slalomseizoen opent zondag met de Slalom van Arendonk.

 

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: NASCAR – F1
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
IMSA Sebring 12: twee Belgen doen de dubbel in Florida, 54 wagens voor de 12 Hours