Home > Rally > BRC > BRC: Waals podium voert tussenstand aan

BRC: Waals podium voert tussenstand aan

Het is een situatie die we niet meer gewend zijn. Noch Kris Princen, noch Vincent Verschueren voeren momenteel het BRC-klassement aan. Die eer is momenteel weggelegd voor Cédric Cherain. Meer zelfs, het volledige voorlopige podium is op dit moment voor de andere kant van de taalgrens. Is er een wissel van de wacht ingezet?

Eerst en vooral een kleine kanttekening. Zowel Princen (vierde) als Verschueren (veertiende) kenden in het seizoensbegin pech. Verschueren moest in Haspengouw vrede nemen met de vijfde stek na twee lekke banden en sloeg  nadien de Spa Rally over. Princen won wel overtuigend in Haspengouw, maar haalde in Spa de eindstreep niet met een kapotte ophanging. In de TAC Rally dit weekend kunnen ze met een sterke prestatie al veel goedmaken.

Toch zullen de titelfavorieten van de afgelopen jaren dit seizoen een serieuze kluif hebben aan Cédric Cherain, die eerder al aangaf vol voor het kampioenschap te willen gaan. Als Ghislain de Mévius (tweede) zijn constante prestaties kan volhouden, dan mag ook hij hoog mikken dit jaar.

Toekomstperspectief

De komende jaren mogen we nog meer verwachten van de Waalse piloten. Adrian Fernémont (vijfde) bewees in Spa opnieuw bij de beste piloten van het kampioenschap te horen. Skoda Belgium-piloot Sébastien Bedoret (zevende) toonde dit jaar al zijn kunnen met een derde plaats in Haspengouw. Met het oog op de toekomst zal de concurrentie ook met hen rekening moeten houden.

Grégoire Munster, derde in de tussenstand, is het buitenbeentje in het BRC. De jonge piloot heeft de dubbele nationaliteit door zijn Belgische vader en Luxemburgse moeder. Tot halverwege zijn middelbare studies liep Munster school in Verviers, om daarna in Hasselt die studies af te maken. Een complete Belg eigenlijk, die we niet aan een kant van de taalgrens kunnen plaatsen. Het feit dat Munster nog steeds met de Opel Adam R2 rijdt maakt die derde plaats des te indrukwekkender.

Kris Princen en Vincent Verschueren zijn in de TAC dus opnieuw aan zet. Afwachten of ze de Waalse hegemonie kunnen doorbreken.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50