Home > Circuit > In een notendop: F3 – Euroformula – ADAC F4

In een notendop: F3 – Euroformula – ADAC F4

FIA Formula 3 – Voor de middag waren in testritten op Barcelona de Italiaan Leonardo Pulcini (Hitech, 1’33″007), superster in wording Liam Lawson (MP Motorsport, 1’33″188) en de Rus Robert Shwartzman (Prema, 1’33″189) de snelste rijders. In de namiddag viel er een stevige bui en na de regen was het Felipe Drugovich (Carlin) die in 1’33″284 de snelste tijd zette voor Max Fewtrell (ART) met 1’33″291 en zijn ART teamgenoot David Beckmann met 1’33″502. Morgen worden de testritten afgesloten.

Euroformula – Het afgelasten van de Formula European Masters serie door Vermarktung GmbH heeft zo blijkt wel gevolgen. Zo heeft Motopark nu aangekondigd om van start te gaan in de Euroformula (de vroegere Open F3) met Liam Lawson en de Japanners Yuki Tsunoda en Marino Sato, terwijl niet wordt uitgesloten dat er ook een vierde wagen wordt ingezet. Eerder al gaf het Britse Fortec aan ook over te stappen van de ene naar de andere serie.

ADAC F4 – Arthur Leclerc, de jongere broer van Ferrari rijder Charles, zal deelnemen aan het Duitse ADAC Formule 4 kampioenschap. Hij zal er deel uitmaken van het US Racing team, dat optreedt als Sauber Junior Team. Het is het regerende kampioenenteam. Bemoedigend detail: ook broer Charles kwam langs de Sauber poort in de Formule 1 terecht.

You may also like
In een notendop: testen F2 en F3, Webber wordt manager
In een notendop: Euroformula – F3 Regional
Euroformula met 21 wagens op Spa
In een notendop: F1 en Euroformula Open