Home > #Hoofdnieuws > NASCAR: met Boonen en Albert, Longin voor titel

NASCAR: met Boonen en Albert, Longin voor titel

Stienes Longin is voorlopig de enige kopman van het PK Carsport team in de Europese NASCAR. Het team stelde in Betekom zijn effectieven voor het seizoen 2019 voor en naast de snelle Leuvenaar starten ook Tom Boonen en ook Niels Albert.

Foto: Tino Jacobs

Longin Jr oogt scherp en heeft ambitie: “Ik wil kampioen worden en nu ik de enige ‘kopman’ ben, denk ik dat ik nog meer kans op succes maak. Ik ga Anthony natuurlijk missen, want zo’n man met ervaring is altijd een plus. Dat neemt niet weg dat ik echt wel voor de titel ga vechten!

Tom Boonen maakte eerder al bekend dat hij Belcar zal rijden met een Norma van Deldiche, maar de ex-wereldkampioen laat het daar niet bij. We zien hem ook in de twee belangrijkste wedstrijden van de Europese NASCAR terug. Albert die maakt dan weer zijn debuut in de serie, met een eerste wedstrijd in Brands-Hatch.

Ik ga inderdaad de halve finale en de finale (Hockenheim en Zolder) van de NASCAR rijden“, vertelt Boonen. “Maar ook nog alle resterende wedstrijden van de VW Fun Cup en later de 24 Uur van Barcelona  met de Audi waarmee ik al Dubai reed. Ik doe de NASCAR omdat ik het een leuke wagen en een coole competitie vind en ook om te kunnen samenwerken met Bert en Stienes Longin. Ik help mee om hun programma rond te krijgen en doe dat met plezier. Ik ga me zeker in de kijker proberen rijden in de twee races waar ik aan deelneem.” Boonen doet het in het team van PK Carsport, net als Niels Albert.

Voor mij wordt het een grote ontdekking na de 25 Hours VW Fun Cup twee jaar geleden, die ik onder meer met Bert Longin reed. Net als Tom rijd ik in Elite 2, daar waar Stienes Longin in Elite 1 rijdt, bij de professionele rijders. Ik heb alles te leren, maar vind het wel jammer dat ik door gebrek aan tijd voorlopig maar één wedstrijd kan rijden, in Brands-Hatch.

Kalender NASCAR Whelen Euro Series 2019

13-14 april: Rounds 1-2 Valencia (Spa)
11-12 mei: Rounds 3-4 Franciacorta (Ita)
1-2 juni: Rounds 5-6 Brands Hatch (Gbr)
29-30 juni: Rounds 7-8 Most (Tsj)
14 juli: Round 9 Venray (Ned)
21-22 september: Semi-Finals 1 & 2 Hockenheim (Dui)
5-6 oktober: Finals 1 & 2 Zolder (Bel)