Home > Electric > SEAT lanceert zes elektrische en hybridemodellen

SEAT lanceert zes elektrische en hybridemodellen

SEAT stelde vandaag zijn elektrische strategie voor: het merk zal zes elektrische en oplaadbare hybridemodellen lanceren. De elektrische versie van de Mii en de el-Born worden de eerste zuiver elektrische modellen van het merk, terwijl de nieuwe Leon-generatie en de Tarraco een oplaadbare hybrideversie krijgen. Bovendien zal er ook van de CUPRA Leon en CUPRA Formentor een oplaadbare hybridevariant worden afgeleid. De CUPRA Formentor, de nieuwe CUV die op het autosalon van Genève werd onthuld, zal van de band zal rollen in de fabriek van Martorell.

SEAT zal in samenwerking met Volkswagen een nieuw voertuigplatform ontwikkelen. Dat wordt een kleinere versie van het MEB-platform (modulair platform voor elektrische aandrijving) waarop verscheidene, ongeveer vier meter lange modellen van SEAT en andere merken zullen worden gebouwd. Het nieuwe platform zal worden gebruikt om betaalbare elektrische wagens te ontwikkelen met een basisprijs van minder dan 20.000 euro. Meer dan 300 hoogopgeleide ingenieurs zullen meewerken aan dit Spaanse project.

Een nieuwe verantwoordelijkheid

Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG: “SEAT speelt binnen de Volkswagen-groep een nieuwe rol waar meer verantwoordelijkheid mee gepaard gaat. Wat het merk dit jaar bereikte, onderschrijft SEAT’s potentieel om groeikansen te benutten en nieuwe markten aan te snijden. Het kleine elektrische platform zal een grote stap vooruit zijn op weg naar nog betaalbaardere elektrische mobiliteit. SEAT zal het eerste elektrische voertuig bouwen dat speciaal werd ontwikkeld voor stedelijke verplaatsingen.”

De autosector ondergaat een transformatie die heel wat uitdagingen en opportuniteiten met zich meebrengt. De strijd tegen de klimaatverandering en de doelstellingen om de emissies te reduceren zullen de evolutie van de autosector in de komende jaren bepalen, net als connectiviteit en nieuwe mobiliteitsdiensten. In die context gaat SEAT een softwareontwikkelingscentrum opzetten om een concurrentievoordeel te verkrijgen. Het Metropolis Lab Barcelona zal in het nieuwe centrum worden geïntegreerd om innovatieve oplossingen voor een betere mobiliteit te blijven ontwikkelen. Om alle synergieën optimaal te benutten zullen ook andere onafhankelijke SEAT-ondernemingen, zoals XMOBA, opereren vanuit dit nieuwe centrum dat gevestigd zal worden in Barcelona en dat 200 professionals zal tewerkstellen.

Het elektrische offensief, dat tussen vandaag en begin 2021 zal leiden tot de lancering van zes elektrische en oplaadbare hybridemodellen van SEAT en CUPRA, kadert eveneens in SEAT’s respons op deze uitdagingen. Bovendien zal een nieuw elektrisch platform voor stadswagens, ontwikkeld in samenwerking met Volkswagen, als basis dienen voor de creatie van elektrische wagens die voor een groot publiek betaalbaar zijn. Zij zullen in de komende drie tot vier jaar het levenslicht zien en zullen de elektrische mobiliteit democratiseren.

You may also like
Industrie: Cupra e-Racer klaar om te racen
Industrie: van auto’s bouwen naar het maken van beademingstoestellen
WTCR: wijzigingen voor 2020
SEAT komt met de ‘Mii electric’