Home > Electric > IoM: dit is de Shinden Hachi

IoM: dit is de Shinden Hachi

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Op de 46ste Tokyo Motorcycle Show stelde Team Mugen de Shinden Hachi voor. Deze racemachine wordt het meest recente wapen voor de elektrische wedstrijd op het Isle of Man, de TT Zero, in 2019.

Het fabrieksteam, dat deze ondertussen al 8ste versie van de elektrische racemotor zal gebruiken, wordt het Team Bathams Mugen (naar de brouwerij die de hoofdsponsor wordt). Michael Rutter, die met vier deelnames al vier keer de TT Zero won, is terug van de partij en hij wordt bijgestaan door 23-voudig racewinnaar op de Isle of Man John McGuinness. Beide heren zullen trouwens ook deelnemen aan de andere races op het eiland in de TT week. Voor McGuinness wordt dat een terugkeer na een herstelperiode van twee jaar tengevolge een eerder ongeluk in een andere race.

De versie 2019 ziet verbeteringen aan aerodynamica en de elektrische aandrijflijn. Het zou moeten leiden tot een hoger vermogen, minder “sleep” op de rechte stukken en hogere topsnelheden. Mugen vertrekt opnieuw met de ambitie een zesde opeenvolgende zege te halen. Het huidige record in de TT Zero staat sinds vorig jaar op naam van Rutter met een gemiddelde van 121.824 mijl/uur (ongeveer 194,91 km/u) en werd gehaald op de vorige versie van de motor, de Shinden Nana. Voor de benzine-gevoede neefjes in de Superbike klasse staat het ronderekord op een gemiddelde van meer dan 131 mpu, of een goede 209,6 km/u.

(foto’s: mugeneuro.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_gallery fullwidth=”on” auto=”on” auto_speed=”2500″ _builder_version=”3.19.9″ gallery_ids=”36623,36622″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Moto: geen Isle of Man TT in 2021
Isle of Man TT: Dean Harrison ondanks Hickman…
Isle of Man TT: vandaag is D-Day
Isle of Man: eerste week editie 2019 zit erop