Home > Circuit > In een notendop: IGTC, Blancpain en ADAC GT Masters

In een notendop: IGTC, Blancpain en ADAC GT Masters

IGTC Audi – De nieuwe Audi R8 LMS EVO zal voor het eerst aan de start staan van een IGTC-wedstrijd in de 8 uur van Californië. De R8 krijgen bovendien enkele sterke line-ups als bestuurders. Team Land Motorsport komt met Kelvin van der Linde et Christopher Mies heel sterk voor de dag. Zij krijgen nog het gezelschap van Markus Winkelhock.

Het Belgische WRT-team zet twee landgenoten achter het stuur met Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch, die de auto delen met de Duitser Christopher Haase.

IGTC Bentley – Markus Palttala als Lucas Ordóñez nemen ook deel in Californië. Ze vormen er een team met Maxime Soulet in wagen #108. Jordan Pepper, Steven Kane en Jules Gounon zijn van dienst in de andere Continental GT3, #107.

Blancpain GT World Challenge Asia – Christina Nielsen gaat samen met Darryl O’Young de Mercedes AMG GT3 van Craft-Bamboo besturen in de Aziatische Blancpain GT World Challenge. Voor de dubbele kampioene in het GTD is het haar debuut in het Aziatische kampioenschap. Jeffrey Lee en Alessio Picarellio besturen de andere AMG GT3.

ADAC GT Masters –  Eind april debuteert het nieuwe seizoen van de ADAC GT Masters in Oschersleben. 31 GT3 komen er aan de start van het kampioenschap, opgedeeld in 19 teams die int totaal 8 constructeurs vertegenwoordigen. Onder hen Aston Martin, dat dit jaar terug is met de nieuwe Vantage GT3. Audi levert de meeste wagens, met 13 R8 LMS GT3. Hieronder kan u de volledige lijst terugvinden:

You may also like
De eindejaarsvragen: Louis Machiels
Blancpain: Bentley en Mercedes tonen zich op eerste dag Blancpain in Monza
WRT toont zijn selecties voor jubileumjaar
Blancpain: eindbalans van de testdagen