Home > Circuit > Belgisch racetalent gezocht voor FIA Gran Turismo kampioenschap 2019

Belgisch racetalent gezocht voor FIA Gran Turismo kampioenschap 2019

Dit weekend reed Nicolás Rubilar (PSN ID: FT_NicoR) uit Chili naar de overwinning  in het eerste Nations Cup-toernooi van de FIA Certified GT Championships 2019 Series, waardoor hij een felbegeerde plaats verovert in de wereldfinale later dit jaar.

In totaal namen 24 deelnemers uit 13 verschillende landen deel aan de eerste van zes internationale wedstrijden tijdens de Paris World Tour. Het kampioenschap is ontworpen om de beste Gran Turismo racetalenten van over heel de wereld een podium te geven en wordt steeds populairder onder spelers, toeschouwers, fabrikanten én media.

PlayStation®4 Exclusive GT SportTM zorgt voor de beste virtuele ervaring die er vandaag de dag bestaat. De wagens werden zo ontworpen dat ze voldoen aan de reële fabrieksnormen en prestatievoorwaarden, waardoor de gamers dezelfde vaardigheden, precisie en durf aan de dag moeten leggen als de echte racepiloten.

Oproep aan Belgische gamers

De competitie is ook op zoek naar lokaal talent. Wie zich geroepen voelt kan nog steeds inschrijven voor de 2019 Series. Dat kan in zowel de Nations Cup als de Manufacturer Series. De winnaars krijgen naast hun triomf ook een uitnodiging voor het prestigieuze FIA Gala in december.

De Nations Cup Online Series bestaat uit 4 stages. Aan het einde worden de beste spelers uitgenodigd om het tegen elkaar op te nemen op één van de World Tour live events. De winnaar van een Nations Cup World Tour krijgt een plaats in de World Finals.

Programma:

You may also like
E-circuit: Virtual Belcar in beeld
Tweede seizoen Gran Turismo™ Championship Series gaat volgende week van start