Home > Rally > BRC > BRC Spa: podium krijgt vorm

BRC Spa: podium krijgt vorm

Nog vier ritten te gaan in de Spa Rally. Adrian Fernémont blijf jagen op de eerste plaats, maar Cédric Cherain controleert zonder veel moeite de wedstrijd. Ghislain de Mévius behoudt zijn voorsprong op Patrick Snijers.

Het verschil tussen beide Skoda bedraagt nu 17,9 sec. Fernémont was de snelste in Francochamps en Herve. In Fays Show reden beide kemphanen exact even snel, een gedeelde eerste tijd dus. Snijers haalde KP Spa binnen maar kon geen tijd goedmaken op de Mévius. Met een verschil van 26 seconden lijkt die laatste zonder pech het podium te gaan halen. Wagemans is vijfde, Gaban zesde en eerste Porsche.

Spanning in de R2

Het duel Munster – Van Der Marel duurt ondertussen voort. De piloot van BMA nadert tot op zeven seconden van de Nederlander. De laatste vier proeven zullen dus beslissen wie eerste R2-rijder zal worden.

Ondertussen zijn er ook nog twee wagens uit de top-10 gevallen, beide door een opgave. PJ Cracco had technische problemen met zijn Ford Fiesta op Francochamps, terwijl Armand Fumal met een kapotte koppeling zat in zijn Citroën DS3.

Rond 17u15 kennen we de winnaar van de Spa Rally 2019.

You may also like
BRC Spa: dag twee door de lens van Lorenz
Criterium Spa: enkele foto’s van de eerste proef
BRC: Spa Rally gaat door op 12 en 13 december
BRC Spa Rally: Het wordt een spectaculaire strijd tussen de regularity-specialisten !