Home > #Hoofdnieuws > F1 Australië: Hamilton leidt Mercedes ‘front row’

F1 Australië: Hamilton leidt Mercedes ‘front row’

Lewis Hamilton start de Grote Prijs Formule 1 van Australië op zondag vanuit pole position nadat hij tijdens de kwalificaties zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas versloeg.

Bottas was na de eerste run in Q3 de snelste rijder van het pak en leek ook in zijn tweede run te verbeteren, maar liet wat tijd liggen in de derde sector en zag de pole toch naar regerend wereldkampioen Hamilton gaan. Voor de Brit, die overigens een nieuw baanrecord reed in 1’20.486, is het al zijn achtste pole in Melbourne.

Sebastian Vettel gaf met zijn Ferrari zeven tienden van een seconde toe op Hamilton en moest vrede nemen met de derde plaats. Max Verstappen slaagde erin om met zijn Red Bull de Ferrari van Charles Leclerc achter zich te houden en vertrekt als vierde. De teamgenoot van Verstappen, Pierre Gasly, raakte niet door het eerste kwalificatiegedeelte.

Verrassende Norris

Haas kwam opnieuw goed voor de dag en Romain Grosjean en Kevin Magnussen kwalificeerden zich op de zesde en zevende plaats. Lando Norris deed het in de McLaren verrassend goed als achtste, gevolgd door de Alfa Romeo van Kimi Raikkonen en de Racing Point van Sergio Perez. Renault-rijders Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo vielen net buiten de top tien.

Bij Williams ging het wat de rondetijden betreft als iets beter dan voorheen, maar George Russell en Robert Kubica starten wel achteraan het veld. De GP van Australië start op zondag om 06u10 Belgische tijd.

Foto © Mercedes AMG F1/ Steve Etherington